Foto de grup d'iCat de la temporada 2017-2018
Foto de grup d'iCat de la temporada 2017-2018

El retorn d'iCat a l'FM, Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any

Aquest dimarts, 13 de febrer, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio ha vist reconegut el seu retorn a l'FM amb el premi a l'esdeveniment musical més destacat de l'any.

Catalunya Música, l'emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio, ha rebut el Reconeixement a la Indústria Musical Catalana, en un acte que s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

El Grup Enderrock ha donat a conèixer avui, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, els guanyadors de dos dels quatre premis especials del Premis Enderrock 2018, entre els quals hi ha el Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any per a iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio amb motiu del seu retorn a l'FM el passat 6 de setembre de 2017.

iCat va néixer el 23 d'abril com a emissora multimèdia per FM i internet. L'1 d'octubre de 2012 feia un canvi cap a un model multicanal centrat en l'escolta online a través del web i d'aplicacions per a mòbils. L'abril 2013, el web estrenava nova imatge i integrava emissió en directe, àudio a la carta, podcast, vídeo, text i xarxes socials. L'1 d'agost de 2017 tornava a l'FM en període de proves fins al 6 de setembre, quan va començar l'emissió regular a l'FM, com a emissora musical i cultural del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, amb nova imatge i amb una programació renovada.

Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, el grup La Pegatina ha presentat avui una cançó dedicada al reton d'iCat a l'FM, durant l'emissió en directe del programa "El matí de Catalunya Ràdio" des del Mercat de la Boqueria, en col·laboració amb els realitzadors del programa "Els experts" d'iCat, Abert Miralles i Roger Seró.

D'altra banda, el Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador musical serà per a Marc Martín, responsable de l'Estudi La Vall de Santa Eulàlia de Ronçana. Per les seves mans han passat artistes de la talla de Christina Aguilera, Paulina Rubio, Carlos Baute, La Pegatina i La Folie (Premi Enderrock de la Crítica al millor artista revelació). Els Premis Enderrock a la Trajectòria i el Premi Enderrock d'Honor es mantenen, de moment, en secret.

El rànquing de finalistes de la vintena edició dels Premis Enderrock 2018 l'encapçala el grup Txarango amb 6 nominacions, seguit dels valencians Zoo amb 4 i Els Amics de les Arts amb 3. Aquests són els principals resultats de la segona volta de votació popular, després d'haver recollit 11.346 vots. La tercera i última ronda de votacions s'ha obert avui i es tancarà el diumenge 25 de febrer, a les 12 de la nit. Els resultats es donaran a conèixer el dimecres 7 de març, a la gala dels Premis de la Música Catalana a l'Auditori de Girona. La gala serà presentada per Xuriguera i Faixedas i comptarà amb les actuacions d'estrena d'Els Catarres, La Pegatina, Mishima, Roger Mas i Núria Graham, Judit Neddermann, Roba Estesa, El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, entre altres.

 

Catalunya Música rep el Reconeixement a la Indústria Musical

Catalunya Música, que celebrava 30 anys el 10 de maig del 2017, va commemorar l'aniversari amb tot un seguit d'esdeveniments i continguts especials, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa". Aquesta commemoració també ha format part de la programació del canal de música clàssica del grup d'emissores de Catalunya Ràdio i, ara, ha estat distingit amb el Reconeixement a la Indústria dels Premis Enderrock 2018. Han recollit el guardó Saül Gordillo, director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, i Àlex Robles, director de Catalunya Música.

En aquesta categoria, Enderrock també ha guardonat els certàmens musicals Aquelarre de Cervera (40 anys), Festival Folk Internacional Tradicionàrius (30 anys) i Euskal Herria Sona (20 anys), els segells discogràfics Propaganda pel Fet! (20) i Satélite K (20 anys), així com la Fundació SGAE (20 anys) i l'Escola Superior de Música de Catalunya (15 anys).

Els Premis Enderrock tenen el patrocini d'Estrella Damm i el suport de l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i La Xarxa, que emetrà la gala en directe, i es podrà veure a les televisions locals i al canal 159 que la plataforma gestiona a Movistar+.

 

iCat.cat

facebook.com/iCat

twitter.com/iCatpuntcat

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut