El reportatge "Transsexualitat: el meu fill vol ser una nena", Premi Mila de periodisme

El reportatge "Transsexualitat: el meu fill vol ser una nena" ha estat guardonat amb el IX Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere que concedeixen el Col·legi de Periodistes i l'Ajuntament de Lleida, en la categoria de mitjans audiovisuals.

Enric Pinyol i Àlex Francès són els autors del reportatge premiat, que es va emetre el dia 1 de febrer del 2015 dins l'espai "El reportatge del cap de setmana" del "Telenotícies cap de setmana". El treball recull el testimoni dels pares d'un nen que se sent nena. Segons expliquen en el reportatge, el seu fill els ho va manifestar abans dels tres anys. Aquest fet, a casa, es viu amb normalitat i sense complexos de cap mena, però no és així en altres llocs, com el pati o el menjador de l'escola, on el nen pateix les burles i la incomprensió dels companys.

El Premi Mila per a la Igualtat de Gènere, dotat amb 1.500 euros, distingeix els millors treballs en les categories de mitjans audiovisuals, premsa escrita i mitjans digitals. En aquestes dues darreres categories han estat reconeguts els treballs "Las abuelas solares de Burkina Faso", de Benoît Cros, publicat a eldiario.es, en mitjans digitals; i "Mujeres con los pies en la tierra", de Mònica Pellicia, publicat a "El Periódico de Catalunya".

tv3.cat