El reportatge "Riotinto, propera parada Mart", de "Quèquicom", rep la Menció d'Honor en el concurs internacional Ciencia en Acción

El reportatge "Riotinto, propera parada Mart", del programa de ciència del 33, "Quèquicom", dirigit i presentat per Jaume Vilalta, ha rebut la Menció d'Honor en la categoria Treballs de Divulgació Científica de Televisió del concurs internacional Ciencia en Acción. El guardó premia cada any treballs de diversos àmbits dins dels camps de l'educació i la comunicació.

El reportatge "Riotinto, propera parada Mart", de Jaume Vilalta i Georgina Pujol, director i conductor i reportera del programa "Quèquicom" ha rebut la Menció d'Honor en la categoria de Treballs de Divulgació Científica del concurs internacional Ciencia en Acción. El treball mostra la simulació d'una missió científica per buscar microorganismes al planeta vermell, que se situa a les mines de Riotinto, a Huelva, per la semblança d'aquest paisatge amb el marcià.

Segons el jurat, el reportatge mostra el treball científic i tècnic que requereix un projecte d'aquestes característiques i dona visibilitat a l'equip multidisciplinari que el desenvolupa. Aquest premi, que es lliurarà el 8 d'octubre en un acte al Teatro Coliseo d'Eibar, a Guipúscoa, se suma a la llarga llista de distincions que ha rebut el programa de divulgació científica del 33 d'ençà del seu naixement, fa onze anys.

Ciencia en Acción va néixer l'any 2000 com un fòrum de trobada entre professors i comunicadors de l'àmbit científic, organitzat per la fundació Cellex, la fundació Lilly, l'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT), la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF), la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ), la Societat Espanyola d'Astronomia (SEA), la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM), la Societat Geològica d'Espanya (SGE) i la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). També té la col·laboració del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i de la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

tv3.cat/quequicom

facebook.com/quequicom

twitter.com/quequicom33

Anar al contingut