El reportatge de TV3 "A la recerca del paradís", Premi Josep M. Planes al periodisme d'investigació

La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i la Fundació Independència i Progrés han concedit el IV Premi Josep Maria Planes a l'equip del documental "A la recerca del paradís", emès al programa "30 minuts" de TV3, el febrer del 2015. L'entrega del guardó es farà dijous, 2 de juny, a les 20.00, al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa, durant la inauguració de l'Any Planes.

El premi al reportatge "A la recerca del paradís" s'ha fet públic la mateixa setmana en què s'estrena "Desarmar Estat Islàmic". Diumenge, el "30 minuts" oferirà aquest nou reportatge d'Anna Teixidor, que se centra més en les experiències de prevenció de la radicalització i de la desradicalització jihadista en països com Dinamarca i Anglaterra.

El reportatge "A la recerca del paradís", impulsat per Anna Teixidor, aprofundeix en el viatge de desenes de combatents que han deixat l'estat espanyol per afegir-se a la jihad. Encapçalat per la periodista Anna Teixidor, el càmera Marc Faro i el realitzador Lluís Montserrat, l'equip que ha elaborat el documental es completa amb la productora Jèssica Montaner, el muntador Carles Señalada, el muntador musical David Bustamante, la documentalista Raquel Vizcaya i el tècnic de postproducció d'àudio Enric Casanovas.

Els convocants del premi són la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. El jurat del guardó és format per Joan Manuel Tresserras, Josep Gifreu, Vicenç Villatoro, Teresa Carreras, Jordi Finestres, Enric Badia i Joan Badia com a secretari.

El lliurament del IV Premi Josep Maria Planes donarà el tret de sortida a l'Any Planes, amb activitats per reivindicar la figura i l'obra d'aquest pioner del periodisme d'investigació a Catalunya. Després de l'entrega del guardó, que és una escultura de l'artista Ramon Jounou, hi haurà una xerrada amb l'editor i expresident d'Òmnium Cultural, Quim Torra, que parlarà de Planes i el món periodístic dels anys trenta.

 

tv3.cat/30minuts

facebook.com/30minuts

twitter.com/30minuts

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut