"El rei borni", seleccionada al Festival Alcine d'Alcalá de Henares

"El rei borni", llargmetratge de Marc Crehuet, coproduït per TV3, participarà en la 46a edició del Festival Alcine, que se celebrarà del 4 a l'11 de novembre a Alcalá de Henares.

La pel·lícula "El rei borni", adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral amb el mateix títol, està programada en la secció Pantalla Oberta per a nous realitzadors del festival Alcine, que s'inaugura demà a Alcalá de Henares (Madrid). El certamen dóna vot al públic, que atorgarà el premi de la secció. El guardó pretén donar projecció als films i als seus directors.

Aquesta comèdia negra, escrita i dirigida per Marc Crehuet, amb una certa dosi de drama, pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el policia ha deixat borni amb una pilota de goma? El film està protagonitzat pels mateixos actors que van representar l'obra al teatre: Miki Esparbé, Alain Hernández, Betsy Túnez i Ruth Llopis.

És una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i TV3, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi:

En David és un policia antiavalots que ha rebentat l'ull a un manifestant, l'Ignasi, amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant es presenti a casa seva. Així comença una comèdia àcida i molt negra sobre la fragilitat, les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.

Fitxa tècnica i artística:
Direcció i guió: Marc Crehuet
Producció executiva: Marc Crehuet, Alejandra Guimerà, Anna Vilella i Tono Folguera, Sergi Moreno, Santiago Aragonès, Rubén Mayoral i Xen Subirats
Producció delegada: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot
Direcció de fotografia: Xavi Giménez


tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut