"El rei borni", premiada al Festival de Cinema Espanyol de Nantes

"El rei borni", de Marc Crehuet, ha guanyat el premi Òpera prima a la 27a edició del Festival de Cinema Espanyol de Nantes.

"El rei borni", de Marc Crehuet, ha guanyat el premi Òpera prima a la 27a edició del Festival de Cine Espanyol de Nantes. El premi es va lliurar en la gala que es va fer el 2 d'abril, al Teatre de l'Òpera de Graslin, a Nantes.

"El rei borni", escrita i dirigida per Marc Crehuet, és una comèdia negra amb una certa dosi de drama que pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i, sovint, incoherent. Què passaria si, en un sopar, es trobessin un antiavalots i un manifestant que s'ha quedat borni per culpa d'una pilota de goma de l'antiavalots? Els mateixos actors que van representar l'obra de teatre, el 2013, són els protagonistes del llargmetratge. Alain Hernández és en David, un policia antidisturbis. La seva nòvia és la Lídia (Betsy Túnez), que és amiga de la Sandra (Ruth Llopis). La Sandra surt amb l'Ignasi (Miki Esparbé). El cinquè actor és Xesc Cabot, que interpreta el polític que s'introduirà en la vida de les dues parelles.

La pel·lícula és una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i TV3, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, "La fi d'ETA", dirigit per Justin Webster, ha estat reconegut com a millor documental.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut