"El rei borni", a TV3

Dilluns, a les 23.15, després del trepidant final de la segona temporada de "Nit i dia", TV3 estrena la pel·lícula "El rei borni", dirigida per Marc Crehuet. La cinta és una coproducció de TV3, protagonitzada per Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Xesc Cabot i Ruth Llopis.

El film de Marc Crehuet és una comèdia amb tocs àcids i d'humor negre que narra la història de dues amigues que es retroben al cap de molts anys. En un sopar, acompanyades per les seves parelles, s'assabenten que un dels marits, antiavalot de professió, és el causant que l'altre, manifestant, ara sigui borni. A partir d'aquesta situació es desencadena un seguit d'esdeveniments desamorosos i vitals de la mà dels quatre protagonistes.

"El rei borni" es va estrenar al febrer del 2013 a la Flyhard de Barcelona, un petit teatre regentat, en aquell moment, pel dramaturg i director Jordi Casanova. Ell va ser qui va demanar a Marc Crehuet que fes una obra de teatre amb l'humor de "Pop ràpid", la sitcom del canal 33 i TV3. D'aquí va néixer el producte teatral "El rei borni", que va triomfar en diferents sales de teatre de Barcelona i Madrid. Més tard, Joaquim Oristrell va proposar a Crehuet que fes l'adaptació de l'obra a la gran pantalla, ell va acceptar i va portar els actors de l'obra de teatre al davant de la càmera.

El director de la pel·lícula també ha estat analista de guions de TV3 i guionista de la sèrie "Àngels i sants". Els actors del film també estan lligats a Marc Crehuet, ja que els cinc protagonistes de la cinta ja havien treballat junts i amb el director a "Pop ràpid". A més, Miki Esparbé i Ruth Llopis també van actuar a la pel·lícula amb coproducció de TV3 "Barcelona nit d'hivern" i a la sèrie "El crac" de TV3.

Sinopsi

En David és un policia antiavalots que ha rebentat l'ull d'un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, l'Ignasi, es presenti una nit a casa seva. Així comença una comèdia àcida i molt negra sobre la fragilitat, les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.


Fitxa tècnica i artística

Guió i direcció: Marc Crehuet
Ajudant de direcció: Carles Curt
Producció executiva:  Marc Crehuet, Alejandra Guimerà i Anna Vilella
Producció executiva TV3: Susanna Jiménez i Cruz Rodríguez
Direcció de producció: Anna Vilella
Direcció de fotografia: Xavi Giménez
Direcció d'art: Sylvia Steinbrecht
Vestuari: Violeta Comella
Maquillatge: Cristina Pellise
So: Nicolás Celery
Muntatge: Jaime Ávila
Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Xesc Cabot i Ruth Llopis

Fitxa tècnica i artística

Direcció i guió: Marc Crehuet
Ajudant de direcció: Carles Curt
Direcció de producció: Anna Vilella
Direcció de fotografia: Xavi Giménez
Direcció d'art: Sylvia Steinbrecht
Producció executiva: Marc Crehuet, Alejandra Guimerà, Anna Vilella, Tono Folguera, Sergi Moreno, Santiago Aragonès, Rubén Mayoral i Xen Subirats
Producció delegada: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot

"El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i El Terrat en coproducció amb TV3 i la participació de l'ICEC.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut