El PSOE adverteix que aquesta mitjanit caducarà el seu pacte amb Ciutadans, quan expiri l'onzena legislatura

La precandidata a les primàries del PSC, Meritxell Batet, ha justificat a "El matí de Catalunya Ràdio" el pacte amb el partit d'Albert Rivera per un sentit de la responsabilitat, davant l'aparició de noves forces polítiques al Congrés.

Avui és l'últim dia de la legislatura i els partits ja es recol·loquen a la sortida per a la cursa electoral. Aquest matí, el PSOE ha advertit que el seu acord amb Ciutadans, que ha marcat les negociacions fallides per formar el govern de l'onzena legislatura, deixarà de ser efectiu aquesta mitjanit.

La número 2 de Pedro Sánchez a Madrid, Meritxell Batet, ha afirmat "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que els socialistes defensaran a la campanya electoral el seu programa.

Batet ha dit: "L'acord amb Ciutadans caduca avui, que és el darrer dia de la legislatura. L'acord amb Ciutadans va ser fruit d'un sentit de la responsabilitat i d'una manera d'entendre la política que ha arribat amb la pluralitat que hi ha al Congrés i que ens exigeix a totes les forces polítiques tenir aquesta capacitat de diàleg."

Batet també és la precandidata a les primàries del PSC, després de la renúncia de Carme Chacón. Ella ha admès que té converses amb l'altre precandidat, Carles Martí, però que si ell no fa una pas enrere, s'acabaran fent primàries. Sobre les llistes, no descarta cap nom, ni el de l'exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, ni el de José Zaragoza...

La líder socialista també ha destacat: "Jo crec que la llista que hi havia és una llista amb noms molt valuosos. Un d'ells el de Pepe Zaragoza. Ell ha fet un treball immens al capdavant del partit. Per tant, em sembla que a la llista hi ha noms molt bons, i fora de la llista, també."

Si voleu sentir l'entrevista amb Meritxell Batet, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio   

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut