El PSC nega que posi com a condició que el primer cara a cara Montilla-Mas es faci en castellà

El responsable de campanya dels socialistes catalans ho ha desmentit a "L'oracle", rebutjant l'argument de David Madí, que ahir va dir, també en aquest programa, que el PSC volia imposar que el primer debat havia de ser en castellà.

El cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha desmentit, en declaracions al programa L'oracle, amb Xavier Graset, que el seu partit vulgui imposar que el primer dels dos cara a cara electorals entre José Montilla i Artur Mas es faci en castellà. Collboni nega d'aquesta manera els arguments que el seu homòleg de CiU, David Madí, va exposar ahir en el mateix programa, en el sentit que els socialistes catalans posaven com a "condició inexcusable" que el primer debat hagués de ser en castellà.

El responsable de campanya del PSC ha explicat que la seva formació vol fer tres debats electorals: un amb els sis caps de llista de les forces parlamentàries i dos cara a cara entre Montilla i Mas, un dels quals en castellà. Segons Jaume Collboni, "no és una qüestió d'ordre. Jo en cap moment he parlat d'ordres. Nosaltres estem parlant que, efectivament, cal fer aquests debats i, si Convergència diu que cal fer aquests tres debats, ja ens podrem posar a parlar". El cap de campanya socialista ha destacat que "el canal de comunicació [entre les dues formacions] continua obert" i ha afegit que "tot es pot parlar, evidentment. Si fem els tres debats, tot es pot parlar".

Jaume Collboni ha justificat que el PSC sigui ara partidari que un dels cara a cara es faci en castellà: "Si analitzem les audiències, hi ha una part molt important de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que s'informen a través de mitjans de comunicació estatals, cadenes privades i públiques. Aquesta és, per tant, una bona forma d'arribar a més públic." A més, Collboni remarca que "la política catalana influeix moltíssim en la política espanyola, moltíssim. Per les mateixes cadenes té interès fer el debat". De fet, el cap de campanya socialista ha reconegut que hi ha hagut diferents propostes per transmetre aquest eventual cara a cara.

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut