El PSC demana al govern i als partits pro consulta que aturin la campanya per votar el 9-N

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha demanat que s'acati la resolució del TC i ha animat el govern i els partits a reclamar el dret a votar, dins de la llei.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al govern i als partits que acatin la suspensió del Constitucional i aturin la campanya de la consulta del 9-N. Iceta ha assegurat  que és partidari de no rendir-se davant d'aquesta decisió judicial i de fer mobilitzacions per reclamar el dret a votar, però sempre respectant la legalitat.
 
Pel que fa a les aspiracions, de la consulta, el primer secretari del PSC ha dit que "jo els demanaria que respectessin aquesta suspensió i que no es donessin per vençudes en el sentit que, fins que el tribunal no faci la seva resolució, el fet d'haver suspès la consulta no l'anul·la, però la suspèn, per tant, jo seria partidari de suspendre'n els preparatius".
 
Iceta també ha revelat que ha parlat fa poc amb el president de la Generalitat, Artur Mas, de manera afectuosa -ha dit-, i que li ha assegurat que no actuarà al marge de la llei ni al marge del mandat que li ha fet el poble de Catalunya. El líder socialista ha dit que "el president és conscient que ell, com a president de la Generalitat, no es pot situar fora de la llei, ara el president també és conscientque hi ha una voluntat popular a respectar i ell ha parlat d'astúcia i habilitat, per tant jo crec que farà mans i mànigues, si es pot dir així, no? Però ell sap que hi ha un límit".   
 
 
Sobre els ajuntaments i regidors socialistes que han aprovat mocions a favor de la consulta, Miquel Iceta ha dit que  respecta aquestes decisions, però els demana que no posin en fals les seves administracions un cop la llei de consultes està suspesa.
 
Finalment, Iceta ha obert la porta a ser el candidat del PSC en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries manifestant que "si tot es precipités molt, però potser em faran cas, i potser no es precipitarà tant, i potser anirem cap al final de la legislatura,  potser aleshores hi haurà d'altres opcions, però seria molt dir què passarà  abans de les municipals".
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera podeu anar aquí.
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut