El programa "Dinàmiks" del canal Super3 rep el premi Nacional de Comunicació Científica 2016

Montse Narro, directora del programa "Dinàmiks", i Dani Jiménez, presentador, van rebre ahir a la tarda el premi Nacional de Comunicació Científica 2016 en un acte que va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i que es va poder seguir pel 33.

El programa "Dinàmiks", que s'emet cada dissabte al matí al canal Super3, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Comunicació Científica, que atorga el govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El canal Super3 va estrenar el programa "Dinàmiks" l'abril del 2013, amb la idea de combinar diversió, manualitats i ciència. Presentat pel físic i divulgador científic Dani Jiménez, l'espai va dirigit a un públic d'entre 6 i 12 anys i té una durada de 25 minuts.

Montse Narro, directora del programa, va rebre el premi de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i va destacar "la gran sort de treballar per a un públic que serà molt important pel futur del nostre país. Un públic exigent, complex i molt agraït. Nenes i nens en una etapa de formació constant; amb moltes ganes de descobrir, d'experimentar, d'aprendre, d'imaginar, de crear... i 'Dinàmiks' dona resposta a les seves inquietuds". Narro va recordar que "el programa 'Dinàmiks' és un projecte únic que ha traspassat la pantalla, un referent molt important en l'àmbit educatiu, ja que professors i alumnes utilitzen els nostres continguts com a eina de treball".

Per la seva banda, Dani Jiménez, presentador del programa, va recordar que "'Dinàmiks' es fa en una televisió pública, en un canal, el Super3, que aposta pel contingut de qualitat, pel coneixement i per la ciència. I dins d'aquest canal hi ha un dels clubs més importants del món. És un honor formar part del Club i del canal Super3". Jiménez també va aprofitar per recordar l'excel·lent feina de tot l'equip del programa.

El programa "Dinàmiks" pretén fomentar l'interès de nens i nenes per la ciència i aconseguir que descobreixin que pot ser divertida, apassionant, fàcil, interessant i fonamental per entendre el nostre dia a dia. El programa es proposa motivar i divertir els espectadors perquè es deixin impressionar, sorprendre i commoure amb tot el que es pot fer amb la ciència. A cada programa, Dani Jiménez mostra un experiment, combinat amb una part de manualitat, que és l'eix central de "Dinàmiks". A més, al llarg del programa, també es responen preguntes curioses i es plantegen i resolen diversos reptes.

Avui dia, el programa ha traspassat fronteres i "Dinàmiks" ja s'ha venut a França i la República Txeca. Altres països com Mèxic, Itàlia, Xina o els Estats Units també han mostrat un gran interès per aquest format televisiu.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, atorga el Premis Nacionals de Recerca, que tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. A banda del programa "Dinàmiks", també van ser distingits amb aquests premis: Lluís Torner, Premi Nacional de Recerca 2016; Samuel Sánchez Ordóñez, Premi Nacional de Recerca al Talent Jove; la Fundació Bancària "la Caixa", Premi Nacional de Mecenatge Científic, i el Centre Tecnològic de l'Aigua (Cetaqua), Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+D+I.

Anar al contingut