"Jo també vull sexe!", un documental irigit per Montse Armengou i Ricard Belis

El programa de ràdio "Societat Limitada" premia el documental "Jo també vull sexe!", de TV3

"Jo també vull sexe!", llargmetratge produït per TV3, ha estat guardonat amb un dels premis honorífics de la 5a edició dels Reconeixements Societat Limitada sobre Diversitat Funcional i Moviments Socials, que organitza el programa radiofònic "Societat Limitada", produït per Acció Cívica Antibarreres Socials del Camp de Tarragona (ACABS).

El documental, que es va estrenar l'any passat a "Sense ficció", de TV3, tracta les primeres fornades de "sex assistents" a Catalunya, i la possibilitat que les persones amb discapacitat visquin els seus drets sexuals amb plenitud.

"Jo també vull sexe!", dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta edició dels premis de "Societat Limitada", que tindrà lloc demà, divendres 1 de desembre, a les 18.45, a la sala d'actes del Casal de les Dones de Reus, a l'Ajuntament de Reus. A continuació, hi haurà un debat amb els dos directors del documental sobre el tema de la sexualitat i les persones amb diversitat funcional.

Amb aquests guardons, "Societat Limitada", emès a Cope Tarragona-Reus, commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), amb l'objectiu de premiar persones, entitats i empreses que treballen, vetllen i milloren les condicions de vida de les persones amb diversitat funcional, o en l'àmbit social en general. L'acte està organitzat amb el suport de Dow Chemical Tarragona, l'Ajuntament de Reus i l'Obra Social La Caixa.

Sinopsi

"Jo també vull sexe!", documental dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, recull l'experiència de famílies que s'han vist amb el dilema de masturbar els seus fills, de persones amb discapacitat que han descobert el sexe gràcies a l'assistència sexual, o dels cuidadors que s'han adaptat per convertir-se en assistents socials i facilitar l'accés al sexe a les persones amb dificultat.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure amb plenitud els seus drets sexuals. Per a molts, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos. Però quina és la barrera amb les relacions personals? En què es diferencia de la prostitució especialitzada? Assistents sexuals i usuaris ho expliquen en aquest documental que vol trencar tabús.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut