El programa Concurs d'idees presenta el prototip comercial d'uns guants tèrmics per a esportistes

El programa Concurs d'idees de Catalunya Ràdio ha presentat avui en directe des del Col·legi d'Enginyers de Catalunya un prototip comercial de guants tèrmics per a esportistes.

Es tracta d'una proposta que va presentar l'oient Mònica Cabezas, una noia que practica ciclisme aficionat. La pensada la van recollir les empreses Cooked in Barcelona i Sensing Fabrics, que l'han feta realitat.

Jordi Armengol i Joan Escudero, responsables de les empreses, han explicat que la idea els va semblar "molt útil i comercialitzable, ja que fins ara el tipus de tecnologia que permet escalfar era a base de filaments metàl·lics, que fa els teixits poc confortables". El prototip funciona mitjançant una minibateria que escalfa les tintes del teixit per l'acció d'una resistència.

El guant tèrmic, precisament, és una de les cinc idees finalistes del trimestre que s'han donat a conèixer avui en el programa, dirigit i presentat per Xavier Solà. Entre les idees que han arribat a la final, a més del guant, hi ha la proposta d'una aixeta amb comptador de litres, una iniciativa de cedir habitatges a canvi de rehabilitar-los i també una idea que consisteix a comprar medicaments segons la dosi necessària. La cinquena proposta dels oients que ha arribat a la final ha estat crear una línia telefònica per assessorar boletaires que tinguin dubtes. Ara, els oients són els encarregats de votar les tres millors propostes d'aquest trimestre, que competiran al final de la temporada amb sis idees més que s'escolliran cada trimestre.

El programa Concurs d'idees s'emet de dilluns a divendres per Catalunya Ràdio a partir de la una del migdia.
Anar al contingut