El professor Auby afirma que els catalans no haurien de deixar de ser europeus de forma absoluta

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el professor de Dret Públic de la universitat Sciences Po creu que la solució serà política perquè no hi ha mecanismes legals organitzats per tractar el cas de Catalunya.

El professor de Dret Públic de la universitat parisenca Sciences Po Jean-Bernard Auby afirma que els catalans no haurien de deixar de ser europeus de forma absoluta, encara que una hipotètica Catalunya independent quedi fora provisionalment de la Unió Europea. Segons declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Auby creu que la UE hauria de posar en marxa mecanismes per atendre els casos de Catalunya i Escòcia mentre se sotmeten als procediments d'admissió: "Imposar a Catalunya o a Escòcia, si s'arribessin a independitzar, un període de separació absoluta de la Unió, dels seus mecanismes, de la seva llei, seria il·lògic. La Unió ha de desenvolupar un tipus de transició que no condueixi a una separació tan absoluta." En aquest sentit, Jean-Bernard Auby considera que no se'ls pot tractar com si acabessin d'arribar, perquè els seus habitants ja són ciutadans europeus i la mateixa Unió reconeix el model autonòmic.
 
Segons el professor Auby, la solució serà necessàriament política perquè no hi ha mecanismes legals organitzats per tractar el cas de Catalunya. Jean- Bernard Auby també creu que la Unió Europea preferirà tractar cada cas per separat, per no atiar els moviments separatistes.
 
Auby va participar en unes jornades a Tolosa organitzades pel DIPLOCAT, on va qüestionar alguns apriorismes sobre la relació d'una Catalunya independent amb la UE.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut