Eduard Farelo, el Miquel, a "Com si fos ahir"
Eduard Farelo, el Miquel, a "Com si fos ahir"
Aquest diumenge, a les 22.05

El primer casament de "Com si fos ahir" penja d'un fil

Diumenge, 29 de juliol, a les 22.05, TV3 emetrà un especial de "Com si fos ahir", que tancarà la primera temporada resolent les incògnites que tenen l'espectador amb l'ai al cor des de fa setmanes i creant-ne de noves per deixar el públic en un punt àlgid fins al dilluns 3 de setembre, la data d'inici de la segona temporada. L'emissió del capítol tindrà lloc en el marc d'una gala de comiat amb tots els protagonistes de la sèrie. Després s'emetrà un programa amb entrevistes als protagonistes i el "making of" d'algunes escenes d'aquesta temporada.

El 29 de juliol, a les 22.00, després del "Telenotícies vespre", TV3 acomiadarà la primera temporada de "Com si fos ahir", la sèrie d'èxit que cada dia, de dilluns a divendres, ha farcit la sobretaula amb les anades i vingudes de l'Andreu, la Gemma, en Quim, la Marta, en Miquel, la Sílvia, el Jordi, en Litus i l'Eva, els nou companys d'institut, retrobats vint-i-cinc anys després. En aquest episodi especial es resoldran les principals incògnites que han estat el motor d'aquesta temporada, que s'ha compost de 210 capítols. Per exemple, se sabrà si acabaran junts el Cesc i la Gemma; si hi haurà final feliç per a en Quim i la Paula; si el Vicenç i la Joana tornaran a estar junts, o si finalment el Miquel i la Noe arribaran a casar-se i aquesta vegada no hi haurà cap obstacle que entorpeixi el desenllaç feliç que fa tant de temps que esperen.

Com a preludi de la temporada que començarà al setembre, en aquest últim capítol l'espectador també descobrirà personatges nous que protagonitzaran històries relacionades amb els protagonistes. D'aquesta manera, el 29 de juliol es tancarà la primera etapa d'un viatge que va començar fa gairebé 11 mesos amb l'enterrament del Ferran Vilella, que representava també el retrobament dels antics companys d'institut, vint anys més tard.

La gala

Sota el títol "CSFA, últim capítol de la temporada", la gala, plena de sorpreses, comptarà amb la presència dels nou protagonistes i d'alguns altres actors que han passat per la sèrie durant aquesta temporada. A la vetllada també hi assistiran els guanyadors dels dos concursos que TV3 va engegar a través del web i del twitter del programa. Després de l'emissió del capítol especial s'emetrà un "making of" de la sèrie amb entrevistes als protagonistes.

Últim capítol

Després de com van acabar les coses, sembla que no hi haurà casament. Tots els amics, aliens al que ha passat, fan un vídeo de felicitació. Intenten ser correctes, però a tots se'ls escapa algun punt d'amargor.

La Noe té un atac d'ansietat i en Miquel, que no troba el consol de la Gemma, confessa a en Jordi i l'Andreu els motius de la ruptura. En Jordi pràcticament obliga l'Andreu a parlar amb la Noe. Ho fa, a contracor, però acaba abocant tota la seva frustració damunt de la noia.

La Cati està destrossada per la fugida d'en Marc amb els diners. En Quim la consola, i la Paula troba que li presta massa atenció. En Quim no vol saber res del seu fill. Està empipat com mai.

La Marta demana a en Litus que li deixi veure l'Ismael, però ell s'hi nega absolutament.

Per la seva banda, en Miquel ofereix a la Gemma ser sòcia de la consultoria. Ella diu que no i ell decideix anar a patinar amb en Santi, i té un accident que podria ser greu. Demana a en Santi que localitzi la Noe.

 

Una temporada en xifres

Un total de 120 hores d'emissió i 2.000 de gravació, entre les quals 300 d'exteriors, han donat forma als 210 capítols que TV3 ha transmès des que va començar la sèrie. Hi han passat 60 protagonistes, 200 repartiments breus i un total de 2.000 figurants. Entre les trames dels personatges, l'espectador ha pogut viure un divorci, el del Quim i la Cati; dues separacions, el Vicenç i la Joana i el Jordi i la Sílvia; tres morts la del Ferran, la de la González i la de l'Adela. També hi ha hagut recaigudes sentimentals, la de l'Andreu i la Gemma i moltes assignatures pendents, algunes de fracassades, l'intent de relació de l'Andreu i l'Eva, i d'altres que continuen pendents, com la de la Sílvia i el Litus.

Ara bé, fins ara no hi ha hagut cap casament ni naixement, segurament perquè els guionistes se'ls guarden per a la segona temporada que començarà el dilluns 3 de setembre.

255.000 espectadors diaris i una quota del 15.9 de mitjana

Els espectadors han convertit des del primer moment "Com si fos ahir" en líder de la seva franja d'emissió. A més, sempre s'ha mantingut en els primers llocs del rànquing de programes més vistos a la carta. Va començar les emissions l'11/09/2018 amb un capítol emès en "prime time" i la seva emissió per TV3 ha acumulat una mitjana de 255.000 espectadors, amb una quota de pantalla del 15.9%. Pel que fa al 33, la sèrie ha tingut una mitjana de 27.000 espectadors i una quota del 1.0%.

El capítol més vist d'aquesta temporada ha estat emès el dia 21/03/2018. Aquest episodi, va tenir una mitjana de 355.000 espectadors i una quota del 22.1%.

Pel que fa a l'anàlisi del panel d'internautes GFK, manté un alt índex qualitatiu, que aquesta temporada ha sigut d'un 7,9.

Un èxit també als mitjans digitals

"Com si fos ahir" ha obtingut una mitjana de consum de 159.358 usuaris, ja sigui en directe o a la carta, de 159.358 usuaris mensuals. Una mitjana de 129.338 usuaris mensuals de consum a la carta i de 40.002 en directe, per internet.

tv3.cat/comsifosahir
facebook.com/comsifosahirTV3
twitter.com/comsifosahirTV3

instagram.com/comsifosahirTV3


#ComSiFosAhirTV3
Anar al contingut