Hasnat Hasmi a "Tot un món"
Hasnat Hasmi a "Tot un món"
Dissabte i diumenge al migdia

"El preu de ser espanyol" i "Estudiar? Sí!", a "Tot un món"

Cada cap de setmana, el programa que mostra el dia a dia al voltant de la immigració s'acosta a la realitat de ciutadans que van arribar fa més d'una dècada i estan plenament integrats en entorns socials, laborals, culturals i educatius.

En cada capítol, el protagonista parla dels temes que domina i dóna la seva visió del món actual. A més d'endinsar-se en la feina que fa i la vida que porta, "Tot un món" mostra la seva implicació en la cultura i la societat catalanes, les seves incerteses, il·lusions i projectes de futur.

Capítol 851: "El preu de ser espanyol"

Emissió: dissabte, 6 de febrer, a les 14.15

Hasnat Hasmi ha acabat la carrera de Dret i ha obert una assessoria jurídica i fiscal a Barcelona per acompanyar les persones estrangeres en el laberint dels drets i els deures. Especialment assessora en els tràmits per accedir a la nacionalitat espanyola, que són cada vegada més difícils. La reforma de la legislació ha complicat el procés, més car i complex a causa de les taxes i els requisits exigits. En Hasnat va arribar fa 16 anys del Pakistan i considera que ajudar la població migrada és una manera de retornar el que ha rebut de la societat catalana.

 

Capítol 852: "Estudiar? Sí!"

Emissió: diumenge, 7 de febrer, a les 14.20

L'Associació d'Estudiants Marroquins de Barcelona treballa, actualment, per traslladar la importància d'estudiar als joves d'origen marroquí. Mohcine al-Maimouni i Dunia El Idrissi, el president i la vicepresidenta de l'entitat, representen els dos perfils d'estudiants que agrupa. En Mohcine va arribar per estudiar la carrera d'Enginyeria Informàtica i la Dunia per reagrupament familiar quan tenia 9 anys. Uns i altres, estudiants que han arribat ja de grans, com els que van venir de petits, s'han agrupat per ajudar-se a resoldre els reptes que tenen com a universitaris, però també per donar a conèixer la seva realitat com a estudiants d'origen marroquí a la universitat.

 

tv3.cat/totunmon
facebook.com/totunmontv3

 

Anar al contingut