El president del TSJC troba pertinent la investigació de la Fiscalia sobre Xavier Trias pel lloguer del "banc expropiat" de Gràcia

Jesús María Barrientos ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio". Mentre que l'exalcalde Trias ha dit al mateix programa que mai va informar els okupes que pagava el lloguer de l'espai que utilitzaven i ha assegurat que està molt tranquil

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha avalat la decisió de la Fiscalia d'investigar Xavier Trias per haver pagat el lloguer de l'anomenat "banc expropiat" del barri de Gràcia.

Jesús María Barrientos creu que la causa oberta és pertinent i justa i ha afegit que  "personalment crec que és pertinent i si mereix aquesta investigació es perquè també segurament, socialment, ha estat una notícia que ha sorprès a tothom pel fet que una entitat municipal faci el pagament d'una renda en aquestes condicions. No?"

En la mateixa entrevista Barrientos s'ha mostrat molt crític amb el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que va acusar Javier de la Mata d'actuar per ressentiment en el cas de la caixa B del partit de Rajoy. El president del TSJC , en canvi, ha admès que les portes giratòries entre la política i la justícia hi són i no afavoreix la imatge necessària de neutralitat dels jutges:

El jurista ho ha detallant explicat que: "Em van semblar unes afirmacions inapropiades i no sé si alguna cosa més. La menció sobre les portes giratòries certament estan aquí. Les darreres reformes orgàniques permeten als jutges sortir i entrar de la carrera sense temps de desintoxicació. I crec que això no ens ajuda davant l'opinió publica a aclarir l'entorn d'imparcialitat."

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també ha valorat les declaracions d'ahir del president català davant dels empresaris, assegurant que no desobeirà. Barrientos diu que el tranquil·litzen però al mateix temps avisa que en política mai es pot descartar cap escenari.

Precisament en el mateix programa, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha dit que els okupes que eren a l'anomenat "banc expropiat" no sabien que hi havia un contracte de lloguer per aquest local i que sota el seu mandat es va decidir firmar aquest lloguer amb el propietari.

Trias ha afegit que "nosaltres no informem en absolut els ocupants perquè nosaltres el que fem és un acord amb el propietari per donar-nos temps per negociar amb els okupes i un ha de saber com funciona la gent  que ocupa. La gent que ocupa no vol, evidentment, que els paguis cap lloguer. Nosaltres en el moment que vam fer el traspàs de deixar l'ajuntament vam informar perfectament, no només els veïns sinó també el nou consistori.  

Trias ha afegit que el govern d'Ada Colau s'ha equivocat cancel·lant el contracte, ha insistit que el contracte és jurídicament correcte i ha assegurat que està molt tranquil.

Finalment, i sobre el fets de Gràcia, el conseller d'Interior, Jordi Jané, també en declaracions al "El matí de Catalunya Ràdio", ha garantit que investigaran qualsevol denúncia sobre excés d'ús de la força policial, però ha reclamat comprensió amb la feina dels Mossos.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Jesús María Barrientos, cliqueu aquí.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Xavier Trias, cliqueu aquí.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Jordi Jané, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a dotze del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut