El president de Farmaindustria, Antoni Esteve, ha fet autocrítica sobre la gestió de la indústria farmacèutica amb els nous medicaments que curen l'hepatitis C

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Antoni Esteve ha afirmat que cal garantir que els medicaments que curen arribin als malalts

El president de Farmaindustria, Antoni Esteve, ha reconegut a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que la indústria farmacèutica no ha estat prou eficaç en relació amb la gestió dels nous medicaments que curen l'hepatitis C.

Esteve ha volgut deixar clar que cal garantir que els medicaments que curen arribin als malalts i ha afegit que "hem de fer, de manera responsable, que aquests medicaments puguin arribar als pacients, a les persones que realment ho necessiten, a les persones que han estat motiu que es faci aquest projecte en matèria d'investigació i que era aportar-los alguna cosa que els fos útil per poder pal·liar la seva situació clínica. Això s'ha de fer de forma responsable".

El president de Farmaindustria també ha reconegut que l'entrada dels genèrics al mercat ha suposat una important baixada de la despesa farmacèutica que ha situat a nivells de fa més de 10 anys.

Per Esteve, "a nivell de despesa farmacèutica, estem al nivell del que vam estar l'any 2003. I estem al 2015. Si teniu en compte que el 50% dels medicaments avui en dia disponibles a les farmàcies tenen un preu per sota del 3,5 ¿, aleshores podeu considerar que, en tot el que suposa el pressupost en matèria de farmàcia, el nombre de medicaments que es consumeix és molt alt".  

Antoni Esteve s'ha mostrat crític amb la política de retallades en salut i ha dit que cal revisar aquests capítols pressupostaris per garantir l'excel·lència del sistema.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Antoni Esteve, heu d'anar aquí.

 

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut