El PP acusa el jutge José de la Mata d'actuar per ressentiment polític en el cas de la "caixa B" del partit

Rafael Hernando, portaveu del grup popular al Congrés, ha afegit a "El matí de Catalunya Ràdio" que considera injusta la fiança que el magistrat els reclama d'1,2 milions d'euros com a responsables civils subsidiaris.

Rafael Hernando ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el jutge De la Mata s'hauria d'inhibir i no portar la investigació judicial d'aquest cas.

El portaveu del PP al Congrés ha destacat: "Com que nosaltres l'havíem criticat tant quan era director general del Ministeri de Justícia, com que nosaltres vam criticar que el PSOE no va fer reformes per combatre la corrupció, pot ser que aquest senyor estigui una mica afectat per aquestes crítiques que li va fer el Partit Popular i això pot ser que li hagi enterbolit la raó."

Hernando també ha descartat que el Partit Popular es refundi per sanejar-se després dels múltiples casos de corrupció que s'han destapat: "Nosaltres no necessitem tornar-nos a fundar, ni necessitem aquestes coses rares que fan alguns, ni invents estranys. Nosaltres som un partit seriós, que hem tingut alguns problemes amb algunes persones a qui hem fet fora, algun d'ells a la presó, per cert. Això ha canviat a Espanya."

El portaveu del partit de Rajoy al Congrés ha qualificat d'injusta i abusiva la multa imposada a la periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer, en aplicació de la llei mordassa. L'acusen de desobediència a l'autoritat mentre feia la seva tasca professional a l'Audiència Nacional de Madrid. Rafael Hernando ha defensat que es recorri la decisió judicial donant per assegurat que prosperarà favorablement.

El diputat popular també ha ratificat la promesa electoral anunciada ja per la ministra Pastor d'eliminar el pagament dels peatges de les autopistes catalanes si tornen a guanyar les eleccions i acaben governant la propera legislatura.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Rafael Hernando, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a dotze del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut