El ple del CAC constata, per àmplia majoria, que TV3 i Catalunya Ràdio compleixen amb les missions de servei públic

L'autoritat de regulació audiovisual de Catalunya ha publicat avui l'Informe de compliment de les missions de servei públic de la CCMA corresponent a l'any 2017 on confirma que TV3 i Catalunya Ràdio compleixen amb el mandat legal de servei públic, havent analitzat a fons aspectes com el pluralisme, la diversitat social, la promoció de la llengua i la cultura o l'impuls a la indústria audiovisual, entre d'altres.

Un cop analitzades les emissions del 2017, de conformitat amb el que estableix la Llei de comunicació audiovisual, el Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha aprovat per 5 vots a favor i només un en contra, l'acord sobre el compliment per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) de les missions de servei públic.

L'autoritat independent de regulació audiovisual confirma que TV3 i Catalunya Ràdio compleixen amb el mandat legal de servei públic, i estructura l'informe analitzant a fons aspectes com el pluralisme, la presència i representació de les dones, la diversitat social, la promoció de la llengua i la cultura, l'atenció a la infància i l'adolescència, l'accessibilitat o l'impuls a la indústria audiovisual.

En l'àmbit de pluralisme informatiu, i en base als múltiples indicadors analitzats per a l'observança del pluralisme als diferents espais informatius i de debat, l'informe constata que els mitjans de la CCMA donen veu a un "ampli ventall d'agrupacions polítiques", (58 a TV3 i 45 a Catalunya Ràdio) que inclou "la totalitat de les que tenen vinculació parlamentària".

Altres aspectes que destaca l'informe són: l'augment de presència de dones, la inclusió de continguts que reflecteixen la diversitat de la societat, la promoció de la cultura i la llengua catalanes, l'atenció a la infància i l'adolescència amb continguts específics la majoria dels quals es concentren en la programació del canal Super3, els continguts accessibles per a persones amb discapacitat amb l'increment d'emissions que inclouen llenguatge de signes, i el compliment amb el mandat de col·laborar en l'impuls a la indústria cultural.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya té com a finalitat vetllar pel compliment de la normativa aplicable als prestadors de serveis de comunicació audiovisual, tant els públics com els privats. La Llei 22/2005 de comunicació audiovisual determina que correspon al Parlament i al Consell de l'Audiovisual controlar la CCMA. El resultat d'aquest informe és, doncs, una garantia democràtica del servei públic que ofereixen els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Enllaç a l'acord:

https://www.cac.cat/sites/default/files/2018-10/Acord%2090_2018%20combinat%20Informe%20Servei%20P%C3%BAblic.pdf

ccma.cat

Anar al contingut