El pla estratègic contra l'hepatitis C impulsat pel Ministeri de Sanitat unifica criteris i dóna al metge l'última paraula sobre el tractament

Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, l'hepatòleg Joan Rodés, coordinador del pla, que recorda que els fàrmacs d'última generació curen la malaltia però no l'eradiquen.

L'hepatòleg Joan Rodés, que ha coordinat el pla estratègic contra l'hepatitis C del Ministeri de Sanitat, ha defensat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que ara el metge serà qui tindrà l'última paraula sobre el tractament. Rodés també ha destacat que amb el nou document totes les comunitats actuaran de la mateixa manera.

Rodes ha explicat que "fins ara hi havia comissions a cada autonomia que prenien la decisió. Ara en el nostre document diem que és el metge, que per això és metge, el responsable d'indicar el tractament i quin tractament. Per tant, aquest document il·lustra clarament que el metge és el responsable, que no és una comissió on hi pot haver polítics o farmacèutics. No, és el metge".   

El coordinador del pla estatal de l'hepatitis C també ha recordat que els fàrmacs d'última generació no eradiquen la malaltia.

L'hepatòleg ha assegurat: "L'administració d'aquests fàrmacs impedirà l'evolució de la malaltia, reduirà el nombre de malalts que s'hagin de sotmetre a un trasplantament, reduirà el nombre de malalts que pateixin d'un càncer de fetge, etcètera, però per eradicar la malaltia al cent per cent, amb plena seguretat, cal una vacuna."   

A Catalunya rebran el tractament més de 9 mil persones, i el cost estimat els pròxims 3 anys és de 469 milions. El govern espanyol va oferir ahir a les comunitats un pla de finançament a 10 anys perquè puguin pagar el cost dels fàrmacs.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Joan Rodés, podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut