El pioner de l'electrònica Jean Michel-Jarre qualifica d'heroi Edward Snowden

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el músic francès ha parlat de la col·laboració de l'extreballador de la CIA en el seu nou disc, que presentarà al festival Sónar

El músic francès Jean-Michel Jarre ha lloat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, la feina de l'antic agent d'intel·ligència nord-americà Edward Snowden, quan va revelar l'existència i els secrets de les xarxes de vigilància mundials per internet.  

Jarre ha dit: "A mi, el que em va afectar de Snowden és, justament, el fet que va revelar que tots estem vigilats actualment. Ell no ho va fer contra el seu país, sinó que ho va fer pel seu país. No és un traïdor. Al contrari, és un heroi. I la línia entre el traïdor i l'heroi depèn molt del punt de vist des d'on ens col·loquem. Com sempre."

El compositor francès, que presentarà el seu nou treball al Sónar de Barcelona, ha explicat la relació que, segons ell, tenen ara la música i la tecnologia.

El músic ha explicat: "Efectivament. Jo penso que actualment tenim una relació ambigua amb la tecnologia. És veritat que tenim el món a la butxaca a través dels smartphones, però de vegades està molt bé espiar una miqueta per tot arreu en el món exterior. I és un dels temes recurrents d''Electronica 1 & 2', i aprofito aquí per dir que si hi ha una 'Electronica 1 & 2' és perquè volia col·laborar amb molts artistes. I tots aquests artistes amb qui he col·laborat tenen un lligam particular amb la tecnologia. Hi ha molts temes en aquest àlbum que estan lligats. Per exemple, hem fet una peça amb Laurie Anderson on partim del fet d'una relació una miqueta eròtica entre un telèfon intel·ligent i un ésser humà, partint del principi que moltes persones han passat més temps acaronant el seu telèfon intel·ligent que no pas amb la seva parella."

Jean-Michel Jarre també ha explicat quines són les seves expectatives per a la seva actuació al Sónar i ha parlat de com vol utilitzar els efectes visuals no com un complement, sinó com una unitat dins d'una obra musical.

El compositor ha dit:  "Penso que, en aquest moment que tenim la música a tot arreu, la podem escoltar al carrer, la podem escoltar al cotxe, a tothora i a tot arreu, si anem a un festival com Sónar és perquè tenim una expectativa visual de l'artista. Volem veure aquest artista que ens estimem. I, en relació amb la música electrònica, tots som una miqueta uns friquis en la música electrònica, és a dir que tenim al nostre abast tot un seguit d'instruments i moltes possibilitats visuals. Jo voldria intentar, en el Sónar en particular, arribar a crear alguna cosa que anés mes enllà de la visualització d'un tros de música, una cosa que fos com una mena d'objecte audiovisual on la música, evidentment, és la columna vertebral d'aquest projecte. Però tot allò que sigui visual fos com una part de l'orquestració de la música. És a dir, que els grafismes, i tot el que es veu, no fos únicament una sincronització, sinó que formi part d'un projecte únic."

Jean-Michell Jarre actuarà al Sónar, a Barcelona, el dia 17 de juny.

Si voleu sentir l'entrevista amb Jean-Michel Jarre, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio   

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut