El pianista Marco Mezquida i el trompetista Fèlix Rossy seran els representants de Catalunya Música a la final del Concurs de Jazz Euroradio

Marco Mezquida i Fèlix Rossy

Marco Mezquida i Fèlix Rossy

El dimecres 6 de juliol, a les 20 h, a la sala Bimhuis d'Amsterdam, se celebrarà la final del Concurs de Jazz Euroradio, on el duet de músics format pel pianista menorquí Marco Mezquida i el trompetista barceloní Fèlix Rossy, presentat per Catalunya Música, ha estat seleccionat per competir amb els altres tres grups finalistes del certamen.
El Concurs de Jazz Euroradio el van fundar la Unió Europea de Radiodifusió, el Festival de Jazz Mar del Nord i la Fundació Holandesa del Concurs de Jazz Europeu l'any 2006 amb l'objectiu d'oferir una plataforma de promoció dels talents joves de menys de 30 anys del jazz. Cada any, les ràdios públiques membres de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) tenen la possibilitat d'enviar dues bandes per participar a les proves preliminars del certamen que seleccionen a través de gravacions fetes en directe. De tots els grups de jazz presentats, només quatre o cinc són els seleccionats per arribar a la final del concurs.
Aquest any són quatre els finalistes: el duet format pel pianista Marco Mezquida i el trompetista Fèlix Rossy, presentat per Catalunya Música, el Kristina Barta Trio, que és el candidat de la Ràdio Txeca, el Súp Jazz Trio, proposat per la Radiotelevisió Irlandesa i el duet Sisters of Invention, presentat per la Ràdio Sueca. El dimecres 6 de juliol, a partir de les 20 h, els quatre grups seran a la Sala Bimhuis d'Amsterdam, on cadascun tocarà durant mitja hora davant del jurat europeu del certamen i competiran per endur-se un premi de 3.000 euros i promoció internacional. Aquesta final, que serà oberta al públic, serà enregistrada en directe per la Ràdio Pública dels Països Baixos per tal que ben aviat la puguin emetre totes les emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió.
El duet format pel pianista Marco Mezquida i el trompetista Fèlix Rossy proposa un viatge musical ple de records i connexions profundes. Tots dos músics s'han definit com ànimes bessones, ja que comparteixen afinitats personals i musicals i tots dos tenen l'habilitat de crear noves sonoritats en les seves versions dels temes de jazz. El seu enorme talent tècnic i les seves capacitats expressives transporten el públic a nous camins sonors, tant amb les seves interpretacions dels temes del gran repertori com les seves composicions i improvisacions lliures.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica