El periodista i escriptor francès Bernard Pivot creu que la pressió als mitjans de comunicació per liderar audiències limita la llibertat d'expressió

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" el president del Premi Goncourt creu que l'obsessió per les audiències i les accions com el zàping lesionen el lliure pensament i poden provocar intolerància.

Pivot ha destacat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que aquest fet de la lluita per les audiències i el temps reduït que és dóna als temes i als entrevistats limita la llibertat d'expressió i provoca la intolerància.

Segons el periodista francès, "estem assistint a una autèntica fragmentació de la realitat amb trossets petitets, petitets, com si fossin trossets de formatge. I el zàping ha desenvolupat més la impaciència, ha despertat la intolerància. És a dir, de cop i volta tens a casa teva el canal, no t'agrada i el canvies, ho redueixes al silenci."

Bernard Pivot ha apuntat que actualment a França hi ha interès pels llibres però, alhora, la gran oferta cultural en dificulta el consum.

Segons el president del Premi Goncourt, ara a França hi ha "300 o 400 canals de televisió; l'oferta és tan enorme que tothom està desorientat. I, en segon lloc, penso que hi ha menys interès, efectivament, per la literatura en el sentit estricte del terme. Hi ha interès pels llibres polítics, els llibres econòmics, hi ha interès per aquests temes, però la veritable literatura ha passat a una segon pla."

Bernard Pivot ha vingut a Barcelona per participar a la celebració del 75è aniversari de la Llibreria Jaimes, a Barcelona.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Bernard Pivot, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut