"El perdut" s'estrena als cinemes

La primera pel·lícula de Christophe Farnarier, "El perdut", s'estrena aquest divendres a les sales de cinema. La pel·lícula, amb la col·laboració de TV3, està protagonitzada per un únic actor: Adrià Miserachs.

Després de diversos treballs cinematogràfics documentals estrenats en festivals europeus, Christophe Farnarier estrena demà, divendres, el seu primer llargmetratge de ficció, "El perdut", a la gran pantalla.

La pel·lícula està inspirada en la història real d'un jove pagès andalús que va viure catorze anys al bosc. El llargmetratge planteja l'experiència voluntària d'una ruptura radical amb la societat i la civilització, la immersió en un entorn natural, el desig de viure amb el mínim necessari, així com sentir-se feliç en harmonia amb els altres éssers vius. Aquests són els elements de fons d'"El perdut".

El film és una ficció profundament ancorada en la realitat: una història universal, la d'un home que decideix enfrontar-se amb la naturalesa i reconstruir una vida lluny de tot i de tothom i, malgrat tenir poques coses, el seu protagonista, en Martí, se sent feliç. És precisament això i el fet que està en contacte amb la natura el que fa que torni a recuperar la seva identitat com a ésser humà. Adrià Miserachs, l'actor que fa de Martí, és un actor no professional, però sí una home molt proper al personatge, ideal per viure amb llibertat una experiència de la realitat, evitant psicologismes, interpretacions, buscant la veritat. Com exposa Farnarier, "Tot rau en la seva presència, la seva mirada, els seus gestos. La narració és mínima i cedeix protagonisme a les sensacions, les atmosferes, la poesia".

La filmació es va fer amb una càmera amb total llibertat i sempre amb llum natural i so directe. El director conclou que "a través de l'aventura vital d'aquest home, sol, al mig dels boscos i les muntanyes del Pirineu català, va apareixent l'odissea de la humanitat, una filosofia del món, un cant d'amor a l'ésser humà".

Sinopsi

El febrer de 1994, a la comarca del Ripollès (Girona), un home desapareix sense cap motiu. Martí és un home normal, no és cap boig ni un mort de gana. Un dia de forta crisi emocional s'endinsa al bosc i es perd. Du una escopeta de caça per posar fi a la seva vida. Però els seus plans es torcen ja que acaba perdut a la muntanya. Martí comença una vida de supervivència. Allà, a través d'un viatge iniciàtic i ancestral amb la natura, trobarà la vida desitjada. És un home que s'aixeca i es reconstrueix lluny de tot, dels altres homes i de la civilització. 

El llargmetratge segueix al llarg d'un any la vida d'aquest home que sent la necessitat de viure com un animal al bosc per recuperar de mica en mica la necessitat de retrobar-se amb la seva família.  

Inspirada en la historia real d'un jove andalús que es va amagar 14 anys dins el bosc, el film s'apropa també a "Walden", de Henry D. Thoreau, i a l'experiència que va viure amb el mínim necessari  i en absoluta harmonia amb el món natural. 

Fitxa tècnica i artística:
Direcció:Christophe Farnarier
Guió: Pablo Remón, Daniel Remón i Christophe Farnarier
Intèrpret: Adrià Miserachs
Música: Joe Farnarier

És una producció de DDM Visual, Les films du Present i Pantalla Partida, Cosmographe Productions i French Kiss, amb la col·laboració de l'ICAA, l'ICEC, Televisió de Catalunya, la Regió Llenguadoc-Rosselló, CNC i COFACE.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut