Estrena de la versió interactiva

"El pati del darrere", dimecres 30 de novembre, a "60 minuts"

"60 minuts", el programa que ofereix els millors documentals periodístics dedicats a l'aprofundiment i l'anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica sobre els principals temes de debat arreu del món, emet, el dimecres 30 de novembre, a les 22.15, el reportatge "El pati del darrere", una producció de TVC amb la col·laboració d'Al Pati Produccions, dirigida per Isabel Fernández.

L'estrena de la versió interactiva del documental "El pati del darrere" ens permet descobrir la comarca del Baix Llobregat d'una manera diferent. La proposta de Televisió de Catalunya per al dimecres 30 de novembre és seguir l'emissió del documental al programa "60 minuts" --al 33-- amb una segona pantalla on poder obrir l'interactiu a través de l'adreça electrònica tv3.cat/orgulldebaix. D'aquesta manera, a mesura que el documental avança a la televisió, es poden veure els diferents continguts que es van activant en el mapa interactiu. Una nova manera de conèixer més a fons aquest territori.   

El Baix Llobregat és una comarca que ha viscut un creixement desmesurat en els últims 50 anys. El veïnatge amb Barcelona l'ha convertit en una galeria de serveis per a la gran ciutat. Però sota les infraestructures de comunicació que tallen el seu paisatge hi ha un dels sòls agraris més fèrtils de Catalunya, un delta que és un punt estratègic dins de la ruta que fan els ocells migratoris per la Mediterrània occidental i un riu, el Llobregat, que és el responsable de tot això, i al voltant del qual s'articula el territori.

També hi ha un fort sentiment d'orgull que els habitants del Baix Llobregat senten per la seva comarca i per una identitat que han forjat en la lluita constant per no ser absorbits i esborrats per la gran ciutat que tenen al costat. És el pati del darrere de Barcelona, un territori en risc constant, a causa de l'especulació immobiliària, que pot ser estratègic per al futur i la sostenibilitat de tots.

El documental "El pati del darrere" és el retrat del paisatge, de la gent i de la història  d'una de les zones més transformades de Catalunya i alhora del pulmó verd de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). És el retrat de la zona amb més acumulació d'infraestructures del país i alhora l'horta que produeix el 15% dels aliments que es mengen a la ciutat. És el retrat d'un territori amenaçat constantment per les requalificacions i les modificacions territorials i amb constants plans de desenvolupament (l''outlet' de Viladecans, el Golf d'Aena per completar les instal·lacions de l'aeroport, Eurovegas...).

Es tracta d'una comarca poc coneguda i habitualment menystinguda, però que és fonamental per garantir l'equilibri i la sostenibilitat de la vida dels gairebé cinc milions de persones que transiten diàriament per l'AMB.

tv3.cat/60minuts

Sant Joan Despí, 29 de novembre del 2016

NOTÍCIES RELACIONADES