El pare que ha destapat el cas d'abusos al Col·legi Maristes Sants-Les Corts assegura que l'escola en cap moment els ha donat suport

El pare, Manuel, ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" després que cinc antics alumnes d'aquest col·legi de Barcelona han denunciat haver estat víctimes d'aquests abusos.

El col·legi va acomiadar el professor al 2011, quan feia 27 anys que era al centre, després que va confessar una agressió. Aquesta denúncia per abusos sexuals es va arxivar, perquè la víctima no va voler declarar.

Ara el cas ha sortit a la llum perquè la setmana passada el pare d'un altre exalumne va presentar una denúncia contra el professor de gimnàstica pels abusos sexuals que hauria rebut el seu fill. A més de la denúncia, el pare va penjar cartells al col·legi explicant els fets i va obrir una adreça de correu per recollir altres testimonis.

A "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, aquest pare ha explicat que va anar a l'escola, però que no va rebre cap suport i ha afegit que: "em van dir que ells no podien fer res. Que si volia alguna cosa, que ho denunciés. No van dir, 'anem tots a l'una' o 'a veure si ajudem psicològicament el teu fill'  o ' a veure si tirem això endavant', no. És mentida que m'hagin dit això, i si em volen portar a un judici, que m'hi portin. Ells tenen un protocol que, quan hi ha una denuncia d'aquesta mena ho han de notificar al Departament d'Ensenyament. Jo vaig a Ensenyament, presento una reclamació i els inspectors es posen les mans els cap perquè diuen que d'aquest col·legi no tenen absolutament res. Ni la reclamació del 2011, ni la del 2012, ni la del 2013."

A l'adreça de correu abusosenmaristas@gmail.com s'han rebut quatre casos més de nois que estan disposats a denunciar agressions. N'hi ha 6 més que, de moment, no volen tirar endavant la denúncia. Les víctimes ja han declarat davant els Mossos d'Esquadra. Alguns dels que han denunciat els abusos tenen ara 20 i 22 anys i n'hi ha un que en té 45.

Si voleu escoltar tota l'entrevista, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut