El nou conseller d'Agricultura no descarta tornar a estudiar el transvasament del Roine

Josep Maria Pelegrí diu també, en declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", que vol recuperar el projecte inicial del Segarra-Garrigues amb acords entre els sectors implicats al territori i a Brussel·les.

El govern de la Generalitat podria recuperar el projecte de transvasament del Roine per solucionar els problemes d'abastament d'aigua al país.
En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, el nou conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha recordat que aquest projecte "podria ser, de fet ja ho vam plantejar nosaltres, una solució definitiva per l'abastiment d'aigua a Catalunya, per tant, és una possibilitat que s'ha d'estudiar i s'ha de tenir en compte. És evident que ara ha canviat, hi ha unes dessaladores i que això comporta que hi hagi una garantia de provisió d'aigua a un cost molt determinat i també s'ha d'analitzar."
Josep Maria Pelegrí també ha reconegut que la crisi econòmica obligarà a adaptar els compromisos adquirits en el Ple monogràfic sobre l'agricultura que es va fer fa uns mesos al Parlament. El conseller ha recordat que el seu partit va votar els acords sortits del debat, però "haurem d'adaptar aquesta voluntat ferma, decidida de complir les resolucions del Parlament de Catalunya, però evidentment amb l'adaptació del que és el moment econòmic i de com estiguin les finances de la Generalitat per poder dur a terme aquests objectius que compartim plenament perquè els vam votar a favor."
El nou titular d'Agricultura i Medi Natural s'ha compromès, a més, a intentar fer el possible per recuperar el projecte inicial del Canal Segarra-Garrigues. Recordem que de les 70.000 hectàrees del projecte, la Unió Europea n'ha declarat 42.000 zones de protecció dels ocells i, per tant, això limita les possibilitats dels pagesos d'aquella àrea. Pel conseller Pelegrí, l'objectiu "és intentar que el Segarra-Garrigues sigui realment allò pel qual es va fer, es va generar i es va crear aquesta infraestructura; i per tant, treballar per aconseguir que això sigui així. A partir d'aquí, hem de buscar sinergies aquí i sinergies allà perquè finalment això pugui ser possible."
Anar al contingut