El Museu Marítim inaugura els actes de commemoració del 25è aniversari de la producció "Havanera 1820"

El canal 33 estrenarà la versió remasteritzada de la minisèrie de quatre episodis, al desembre, després que es projecti al Zoom d'Igualada.

Divendres i dissabte, 28 i 29 de setembre, a les 20.00, el vestíbul del Museu Marítim de Barcelona acollirà el primer acte de celebració del 25è aniversari del projecte "Havanera 1820", un melodrama d'aventures amb un rerefons històric situat a l'any 1820, entre Catalunya i Cuba. Els actes d'aquesta commemoració inclouen la projecció d'una minisèrie de quatre episodis.

Entre juny i octubre del 1992, a Catalunya, Cuba i Portugal es va rodar "Havanera 1820", una coproducció de TV3 i Imtaco, SA que es va estrenar el 21 de maig del 1993. Dirigida per Antoni Verdaguer amb guió de Jaume Cabré, Jaume Fuster, Vicenç Villatoro i el mateix Verdaguer, aquest projecte en principi es va plantejar com dues pel·lícules de dues hores, "La conspiració" i "L'alliberament", i una minisèrie per a televisió de quatre episodis d'una hora. Finalment es va reduir a una pel·lícula de dues hores i mitja i la sèrie, que TV3 va emetre a principis de l'any 1990.

Ara, per commemorar el 25è aniversari de l'estrena d'"Havanera 1820", s'ha fet una edició remasteritzada de la minisèrie per a televisió, que el Canal 33 emetrà al desembre. A banda l'Associació Cultural 21 de Novembre (amb el suport de Terrassa City of Film de la Unesco i la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català), la Fundació AISGE, la Diputació de Barcelona i el Museu Marítim han organitzat un seguit d'actes de commemoració del 25è aniversari. El primer tindrà lloc demà i demà passat al Museu Marítim de Barcelona i constarà de la projecció de dos episodis cada dia, un "making of", parlaments de benvinguda i una trobada informal amb actors i equip tècnic.

"Havanera 1820"

El 1820 una jove catalana s'embarca cap a Cuba per trobar-se amb el seu marit, un ric hisendat amb qui s'ha casat per poders. Durant el viatge descobreix el tràfic d'esclaus, i que el seu marit n'és el principal beneficiari. Un cop a Cuba, el seu marit la humilia i continua la relació que té amb una esclava, i ella es veu obligada a abandonar la passivitat. Mentrestant, a Barcelona, la família conspira per controlar el negoci dels esclaus.

"Havanera 1820" compta amb un nombrós repartiment encapçalat per Aitana Sánchez-Gijón, Abel Folk, Fernando Guillén Cuervo, Jordi Dauder, Assumpta Serna, Patrick Bauchau, Xabier Elorriaga, Patxi Bisquert, Fernando Guillén, Àngels Moll, Teresa Cunillé, Luciano Federico, Joan Dalmau i Josep Maria Domènec. També hi intervenen els actors cubans Ikay Romay, Arístides Bringues, Elvira Cervera, Max Álvarez, Aramis Delgado, Luis Marrero i Nelson Rodríguez, entre d'altres.

És una coproducció de TV3 i Imtaco, SA amb la participació de l'ICAIC (Cuba) i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Comissió Amèrica-Catalunya 92.

tv3.cat/

Anar al contingut