El ministre de Finances d'Andorra dona per fet que Marta Ferrusola va cometre frau fiscal al seu país

Jordi Cinca ha destacat a "El matí de Catalunya Ràdio" que cal investigar si la procedència dels diners era legal, i ha lamentat del mal que casos com aquest fan a la imatge d'Andorra
El ministre de Finances andorrà, Jordi Cinca, entrevistat per Mònica Terribas

El ministre de Finances andorrà, Jordi Cinca, entrevistat per Mònica Terribas

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Jordi Cinca, ministre de Finances del govern d'Andorra, ha donat per fet que Marta Ferrusola va cometre frau fiscal al seu país. Aquesta és la interpretació que ell ha fet de la nota manuscrita de la dona de l'expresident en què es feia passar per la mare superiora d'una Congregació per moure diners al Principat.

El ministre andorrà, però, creu que les investigacions han d'anar més enllà i ha afegit: "Entenc que el que pretenia, i entenc que això és el que al·legaran els seus advocats, no sabia que estigués fent frau fiscal. La qüestió d'avui és una altra; és, a més a més de fer frau fiscal, que sembla que és una evidència, aquests diners són d'una procedència il·lícita?  Aquesta és la qüestió, però aquesta qüestió   no la puc aclarir."

Jordi Cinca també s'ha lamentat del mal que casos com aquest fan a la imatge d'Andorra i ha dit: "La preocupació pròpia de ser ministre d'un país que, al final, és la víctima colateral de tot això. Perquè si aquesta nota i aquest llenguatge l'hagués utilitzat la senyora Ferrusola en la seva relació amb un banc de no sé quin altre país, a Andorra d'això no se'n parlaria i, els fets serien els mateixos. Però això va succeir a Andorra i, per tant, n'acabem pagant unes conseqüències sense ser-ne els protagonistes en cap cas."  

El ministre de Finances d'Andorra ha afegit -en aquest sentit- que mai no ha sentit cap mena de disculpa de cap dels membres de la família Pujol Ferrusola.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Jordi Cinca, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS