"El matí de Catalunya Ràdio" rep el II Premi de Periodisme solidari del Memorial Joan Gomis

"El matí de Catalunya Ràdio", que realitza Antoni Bassas, ha estat distingit amb el II Premi de Periodisme solidari del Memorial Joan Gomis, en la modalitat d'obres publicades. El guardó es lliuràra el pròxim 4 d'octubre.

El jurat ha premiat "El matí de Catalunya Ràdio" per l'emissió del programa en directe des Moçambic, els dies 19 i 20 d'abril d'aquest any. Segons l'acta, s'ha valorat "la tasca de desplaçar tota la realització del programa en directe al continent africà". També destaca que "es van fer servir tots els mitjans del programa i la seva àmplia difusió per donar a conèixer la realitat de Moçambic amb testimonis de primera mà, a més de divulgar la tasca de cooperació que es desenvolupa en aquest país".
L'entrega del premi, que està dotat amb 1.000 euros, es farà el 4 d'octubre, a les set del vespre, a la sala d'actes de l'edifici França de la Universitat Pompeu Fabra. El lliurament s'inclou dins l'acte d'inauguració de la XVIII Trobada de Barcelona organitzada per Justícia i Pau i Fundació per la Pau.
El Memorial Joan Gomis el convoquen anualment Crisitianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau i les revistes Foc Nou i El Ciervo, amb el suport del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament. El Memorial reconeix obres periodístiques en català i castellà sobre persones, institucions o col·lectius que treballen contra les desigualtats socials i que destaquen pel seu compromís a favor de la pau, els drets humans i l'entesa entre cultures i religions.
Anar al contingut