"El matí de Catalunya Ràdio" recorda amb emoció la primera Copa d'Europa del Barça

Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas, Pilar Calvo, José Mari Bakero, Ronald Koeman, Pep Guardiola, Àngel Mur, Txema Corbella, Jordi Cotrina, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Inés Arrimadas i Albano Dante Fachín. Tots ells han passat per l'especial d'"El matí de Catalunya Ràdio"amb Mònica Terribas, dedicat als 25 anys de la final de Wembley.

Joaquim Maria Puyal es va avançar al que passaria! Va ser una falta assajada, o no? Amb aquesta incògnita han obert l'especial d'"El matí de Catalunya Ràdio" dedicat als 25 anys de Wembley. Puyal ho ha explicat així: "He llegit que Koeman deia que aquest gol no l'havien assajat, i en canvi crec recordar que Koeman, Bakero i Stóitxkov, alguna vegada, l'havien intentat, si no, no ho hauria avançat. Aquesta seguretat de 'tocarà Stóitxkov, pararà Bakero i picarà Koeman', la tenia, perquè em sembla que alguna vegada ho havia vist."

José Mari Bakero es mira la foto de Jordi Cotrina, present a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio, i diu "Si et fixes en la meva posició... vaig sortir una mica per deixar més espai a Ronald, i sempre explico que vaig veure el gol abans que ningú, perquè un cop passa la tanca, Koeman no veu res, i jo veia perfectament la porteria. Hauria d'haver pagat per veure aquesta falta." També ha explicat que Johan Cruyff, abans del partit, els va dir: "Ens ha costat molt d'arribar aquí, sortiu i gaudiu-ne."

I Koeman, l'artífex del gol, que també ha passat per "El matí de Catalunya Ràdio", ha explicat la seva versió d'aquell gol. "No estava preparat, als entrenaments havíem assajat moltes faltes, però diferents d'aquesta. La vam decidir a l'últim moment. Ens va passar pel cap poc abans de treure-la. S'havia d'obrir la tanca, ens calia sort perquè la pilota superés els defenses de la Sampdoria, i xutar fort i col·locar-la bé al costat del porter. I em sembla que el problema de Pagliuca és que va veure la pilota una mica tard." I hi ha afegit que: "25 anys és un número màgic."

Pep Guardiola també hi ha intervingut, i ha confessat que "Sentíem molt el pes de no tenir cap Champions. El silenci a l'autobús era absolut."

Un altre dels jugadors presents en aquella final, Eusebio Sacristán, ha recordat que "Vam sentir felicitat absoluta en aquell moment". I, per Àngel Mur, "El gol de Koeman va ser un miracle."

Recordant la transmissió del partit de fa 25 anys, Joaquim Maria Puyal també ha volgut deixar clar que les transmissions del Barça de ""La TdP" són una feina d'equip i això d'avui n'és una constatació". Antoni Bassas i Pilar Calvo portaven els micròfons autònoms a Wembley i han explicat com ho van viure. Per Bassas, "El recordar té un sentit no només pel passat, sinó també pel present." I, sobre aquell Dream Team, ha destacat que "Cruyff buscava la qualitat bàsica del jugador."

Pilar Calvo ha destacat que "M'emociona haver format part d'aquell equip de ràdio; d'aquell equip de les transmissions." I ha afegit que "Cruyff ens va fer creure que l'impossible era possible, i això, a les transmissions, s'acabava notant".

Un moment molt especial del programa ha estat quan Oriol Junqueras, Inés Arrimadas i Álvaro Dante Fachin han narrat el gol de Wembley. A Carles Puigdemont, que també ha participat en l'especial d'"El matí de Catalunya Ràdio", li ha tocat fer de Puyal i posar nota als seus companys parlamentaris. I, la veritat, al president de la Generalitat, no li ha costat gens ni mica posar bones notes, "He quedat meravellat i he vist que la política ha robat grans narradors de futbol, la Inés ha estat molt bé i Álvaro Dante Fachin, ostres!, amb el millor estil dels clàssics narradors americans que parlen del futbol amb aquella gràcia... El gol va ser un esclat d'alegria, el vam viure en comunitat uns quants i era com una catarsi llargament esperada, sabíem que era més que un gol, allò canviava una era."

catradio.cat

Anar al contingut