El matí de Catalunya Ràdio fa el seu homenatge a El Molino arran de la reobertura del cabaret

El programa conduït per Manel Fuentes ha fet aquest divendres un programa especial en aquest popular teatre remodelat del Paral·lel de Barcelona.

El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, ha fet aquest divendres un programa especial des d'El Molino, el famós cabaret del Paral·lel de Barcelona, que dilluns va tornar a obrir les seves portes després de la remodelació del teatre. Els oients han omplert la sala per assistir a la desfilada de noms d'abans i d'ara vinculats a aquest music-hall barceloní.

En el programa d'aquest divendres ha sonat l'himne d'El Molino, que ha interpretat el seu compositor i director musical del cabaret, Xavier Torras. De la història del local i del seu futur n'han parlat la seva propietària Elvira Vàzquez, l'empresària que ha promogut la reforma del teatre; l'arquitecte del nou escenari, Josep Bohigas; el director artístic de l'espectacle inaugural "Made in Molino", Josep Maria Portabella, i la vedet Merche Mar, que continua sent una de les estrelles de la nova representació. Durant el programa ha actuat La Terremoto de Alcorcón, que també participa a l'espectacle.

L'empresària Elvira Vàzquez ha explicat que estava molt emocionada per la reobertura del local i per la seva transformació en un teatre modern: "El procés va ser molt llarg. Es va haver de fer un pla especial a l'Ajuntament i va ser molt costós". L'arquitecte Josep Bohigas ha dit que "essencialment és igual com era abans. Vam fer dinou projectes en què ho canviàvem tot però al final el vam deixar com era. La disposició de l'espai és el mateix. L'única dimensió que canvia és la verticalitat. Ara és un Molino molt més alt".

La tertúlia d'actualitat l'han protagonitzada el cineasta Pere Portabella, el cantautor Jaume Sisa, l'actor Carles Flavià i el periodista Joan Carles Girauta, que han centrat les seves intervencions en la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de declarar il·legal el cànon digital aplicat a l'estat espanyol.

En aquest programa especial des d'El Molino, Manel Fuentes ha entrevistat l'escriptor gallec, Manuel Rivas, que acaba de publicar el llibre "Todo es silencio", una novel·la que explica la transformació dels petits contrabandistes en grans narcotraficants. Rivas ha explicat durant l'entrevista que "hi havia un antropòleg molt lúcid que deia: ‘Galícia és un país que vol suïcidar-se però que no ho aconsegueix', i ara diríem que Galícia és massa vella com per suïcidar-se. En aquestes situacions límit sempre ha tingut la capacitat de generar anticossos, de resistir".

Com és habitual als divendres, El matí de Catalunya Ràdio ha dedicat uns minuts a les seccions del ‘Xat Weekend', els ‘Problemes domèstics', l''Informe setmanal' i el ‘Temps a la carta', amb Francesc Mauri, que ha recordat que una vegada que va anar a El Molino va pujar a l'escenari durant una actuació de Merche Mar.

catradio.cat/mati
Anar al contingut