Albert Segura i Joan Rufas.
Albert Segura i Joan Rufas.
Demà, 12 d'octubre

"El matí de Catalunya Ràdio", "Estat de Gràcia" i Catalunya Informació faran el seguiment de l'actualitat del 12 d'octubre

Demà, 12 d'octubre, Catalunya Ràdio estrenarà la programació dels dies festius intrasetmanals de la temporada 2018-2019, amb la incorporació d'Albert Segura a "El matí de Catalunya Ràdio" i de Joan Rufas a l'"Estat de Gràcia".

Catalunya Informació farà el seguiment dels diversos actes i l'actualitat des de Barcelona i Madrid amb motiu del 12 d'octubre.

Divendres, 12 d'octubre, "El matí de Catalunya Ràdio" arrencarà a les 9.00, amb Albert Segura, que s'estrenarà al capdavant del magazín informatiu del matí els festius intrasetmanals amb l'informatiu i amb un repàs exhaustiu de l'actualitat.

A les 9.30, la periodista Laia Servera explicarà les diferents maneres de commemorar el 12 d'octubre que tenen lloc en diversos indrets del món, i a continuació, la periodista Ariadna Oltra es fixarà en la gent que treballa en un dia de festa. I a partir de les 10.00, "Ezmorzar amb..." el grup Sey Sisters, trio de gòspel, soul i música africana integrat per les germanes Kathy Sey, Yolanda Sey i Edna Sey.

A les 10.30, Segura farà una taula per analitzar el paper de l'exèrcit en la societat actual, amb la participació de Julio Rodríguez, secretari general de Podem a Madrid; Luis Gonzalo Segura, tinent de l'exèrcit espanyol expulsat de les Forces Armades; Marc Gafarot, expert en relacions internacionals, i Ainhoa Ruiz, investigadora del Centre Delàs, experta en comerç d'armes i militarització.

En l'última hora del programa, a partir de les 11.00, tindrà lloc la tertúlia amb Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN); Manuel Manchón, director adjunt de Crònica Global; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Terme; Montserrat Tura, metge i exconsellera de la Generalitat. I també hi haurà connexions amb les diferents manifestacions que hi haurà a Barcelona i amb la desfilada militar de Madrid.

"Estat de Gràcia"
A les 16.05, arrencarà l'"Estat de Gràcia", amb Joan Rufas, fent una anàlisi de l'actualitat del dia amb els periodistes Maiol Roger i Sara González i la connexió amb Albert Calaltrava, que comentarà l'actualitat de Madrid. A continuació, entrevista amb Xavi Baig i Òscar Moreno, director i productor del documental "Eugenio", coproduït per TV3 i que ha estat el documental més vist a Filmin en els darrers anys i també a la passada edició del DocsBarcelona.

A partir de les 17.00, Geni Lozano i Xesco Reverter, corresponsals de Catalunya Ràdio i TV3 a Washington, respectivament, parlaran de la vida dels corresponsals a l'Amèrica de Donald Trump, de com és la vida a la capital dels EUA, el seu dia a dia i de les notícies que més els ha costat aconseguir, entre altres temes relacionats amb la seva feina. I després, entrevista a Josep Maria Francino, periodista expert en els Beatles, amb motiu de la recent publicació del llibre "Imagine Yoko Ono" en commemoració del 78è aniversari del naixement de John Lennon.

A partir de les 18.00, resum del Festival de Sitges amb Àlex Gorina i Alfons Gorina, que es clausurà diumenge, 14 d'octubre, amb anècdotes, pel·lícules, estrenes, crítiques del millor que ha succeït en la de la 51a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Catalunya Informació
De 12.00 a 13.00, Catalunya Informació, l'emissora informativa del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, amb Neus Bonet, farà el seguiment de les diverses mobilitzacions que es faran a Barcelona amb motiu del 12 d'octubre, amb connexions amb els diferents punts d'actualitat, i connectarà també amb Madrid, on tenen lloc la desfilada militar i de la recepció del Palau Reial. Durant el programa informatiu, Bonet analitzarà l'actualitat amb Manel Manchón, director d'Economia digital, i Marçal Sintes, periodista i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blaquerna.    

catradio.cat
facebook.com/catradio
twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut