"El matí de Catalunya Ràdio", amb Neus Bonet, dijous des de Reus

Neus Bonet es desplaça aquest dijous, 30 d'octubre, a Reus per fer el programa "El matí de Catalunya Ràdio" des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'aquesta població.

L'emissió es fa amb motiu dels 25 anys de la policia autonòmica i coincideix amb la vigília del desplegament del cos al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. A partir de divendres, els Mossos ja actuaran a tot Catalunya.
Per parlar de tot plegat i dels plans de futur del cos policial, Bonet entrevistarà el conseller d'Interior, Joan Saura, a partir de tres quarts de nou del matí (08.45 h). A més, parlarà amb Teresa Plana, sotscap de la regió policial del Camp de Tarragona, Rosa Negre, sergent en cap de la unitat regional de proximitat i atenció al ciutadà de la regió policial de Girona, i Josep Lluís Torres, intendent en cap de la divisió de policia científica dels Mossos d'Esquadra.
Durant el programa es connectarà amb la unitat mòbil desplaçada a Tortosa (Baix Ebre), on s'ha instal·lat l'exposició sobre el quart de segle d'història de la policia autonòmica. A través de la mostra i amb el comissari Lluís Martínez es recorreran els moments i les fites més rellevants assolides pel cos policial. També s'emetran diversos reportatges per saber com opera i quina és la feina de la unitat canina, dels GEI o grups especials d'intervenció, i de la divisió que s'encarrega de revisar el clavegueram amb l'objectiu d'evitar atacs o atemptats terroristes.
"El matí de Catalunya Ràdio" farà tertúlia amb l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; Miquel Sellares, director general de seguretat ciutadana en el primer govern de Jordi Pujol i president del centre d'Estudis Estratègics de Catalunya; Carles González, director de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya; Ferran Espada, director del diari El Punt a Barcelona, i Coia Ballesté, delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona.
25 anys de la policia autonòmica i desplegament total a Catalunya
La Llei de creació de la Policia Autonòmica, actual policia de la Generalitat –Mossos d'Esquadra, es va aprovar el 14 de juliol del 1983. El 1994 es va iniciar el desplegament territorial a Catalunya i quatre anys més tard es van assumir les competències de trànsit.
Aquest divendres, 1 de novembre, els Mossos d'Esquadra tindran plenes competències a tot Catalunya, i serà la primera vegada que les assumiran al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El desplegament es farà amb 1.547 agents, 11 edificis policials nous i 287 vehicles. Els nous policies actuaran en una superfície de 6.012 quilòmetres quadrats i donaran atenció a gairebé 667.000 ciutadans.
"El matí de Catalunya Ràdio", amb Neus Bonet
"El matí de Catalunya Ràdio" és el programa que dirigeix i presenta Neus Bonet. Aquesta temporada s'emet de les sis a les onze del matí, de dilluns a divendres.
Anar al contingut