Aquest dijous, de 8.00 a 19.00

"El Maria Canals porta cua" a Catalunya Música

Durant tot el dia, a l'entrada de Catalunya Ràdio, hi haurà un piano de cua a disposició de qui el vulgui tocar.
Intèrprets tocant el piano de cua al davant de Catalunya Ràdio, durant l'acció del 2015.

Intèrprets tocant el piano de cua al davant de Catalunya Ràdio, durant l'acció del 2015.

Catalunya Música participa en la iniciativa que organitza la 62a edició del Concurs Internacional Maria Canals, que consisteix a col·locar més de 80 pianos a diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i l'Estat espanyol. Aquest dijous, 3 de març, de les 8 del matí a les 7 del vespre, posarà un piano de cua al davant de la porta principal de Catalunya Ràdio, a l'Avinguda Diagonal núm. 614 de Barcelona, a disposició de tothom qui el vulgui tocar.

Durant tot el dia, Catalunya Música ha convidat pianistes destacats, alguns d'ells vinculats al Concurs Maria Canals, com ara Yoko Suzuki i Laia Martín, i d'altres en formació, provinents de l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell de Barcelona i de la primera edició de l'Esmuc Piano Forum, per tal que ofereixin les seves actuacions amb l'instrument i que seran transmeses en directe a través de connexions puntuals des del carrer.

Després de l'èxit de l'edició anterior i per tercer any consecutiu, Catalunya Música s'afegeix a l'acció "El Maria Canals porta cua", dins d'un acord entre el Concurs i la CCMA, i que s'emmarca dins de les activitats de l'OFF Concurs, amb què l'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació amb la música en general i el piano en particular.

El piano de cua encarna com cap altre instrument la sacralització d'una determinada música considerada culta i difícil, i també inaccessibilitat a la pràctica musical. Per això els pianos es col·loquen en espais públics, a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica