El mal temps impedirà, aquesta nit, el trasllat dels immigrants del pesquer Montfalcó a la Península

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el capità del pesquer català Montfalcó, Rubén Vázquez, ha explicat que el "mal temps" farà "impossible" que aquesta nit es faci el canvi de vaixell dels 26 immigrants que van a bord.

Segons el que està previst, aquesta nit el vaixell de Salvament Marítim Clara Compoamor s’hauria de trobar amb el Montfalcó per fer el transbord dels immigrants i portar-los cap a la Península, però la mala mar i el vent que bufa ho podrien impedir. “Naveguem entre quatre i cinc nusos”, ha explicat Vázquez, convençut que “aquesta nit serà impossible” trobar-se amb el vaixell de Salvament Marítim. “Si l’embarcació s’acosta una mica més seria demà o demà passat”, ha predit el capità.
El Montfalcó va rescatar en aigües de Líbia, divendres passat, 26 immigrants que viatjaven en una pastera procedent de la Costa d’Ivori. Des de llavors, conviuen amb la tripulació del Montfalcó, tal com ha explicat el capità: “Dinen i sopen abans que nosaltres. A les dotze tocades els donem el dinar i els reunim a tots depenent del temps i d’on vingui el vent i la mar. Els reunim a popa o a proa i allà mengen. Llavors parem uns vint minuts perquè el vaixell no es mogui a causa del mal temps. I així, dinen, sopen, mengen, dormen... No poden passejar perquè hi ha força mala mar. S’asseuen, xerren entre ells i bé. No hi ha mal rotllos ni discussions entre ells”.
Anar al contingut