Xavier Domènech
Xavier Domènech

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, reclama als partits independentistes, i especialment a ERC, que valorin bé el seu vot per possibilitar que sigui president al Congrés

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Domènech ha defensat la seva candidatura pel bé del procés perquè defensa el dret a decidir i perquè permetria desbloquejar el diàleg amb Catalunya

Xavier Domènech ha insistit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, en la possibilitat de configurar una alternativa a la cambra baixa que suposi trencar amb la majoria del PP a la presidència del Congrés i també en la configuració de la mesa. De fet, ha avançat que en les negociacions s'ofereix que algun membre de Junts pel Sí pugui formar-ne part. Per això, s'ha adreçat directament a ERC davant els seus retrets que no se'ls ha fet una proposta formal. I també davant les crítiques del número 2, Joan Tardà, que via Twitter es preguntava fins a quin punt val la pena embolicar-se en tot plegat.

El líder d'En Comú Podem ha destacat: "El Joan Tardà deia 'no ens emmerdeu' . És que jo crec que quan hi ha possibilitats de produir canvis, quan hi ha possibilitats que el Partit Popular i Ciutadans no tinguin majoria, val molt la pena emmerdar-se per aquest país. Aleshores, nosaltres ho intentarem fins al final."

Domènech també ha defensat que si la seva candidatura prosperés, influiria en la possibilitat que el PSOE pogués liderar les negociacions per a la investidura del futur president espanyol.

Per Xavier Domènech, "no estem negociant el conjunt. En aquests moment el que estem plantejant és que hi ha una possibilitat d'una majoria pel canvi a la mesa del Congrés, hi ha la possibilitat, a més, que no hi hagi una majoria del Partit Popular i de Ciutadans a la mesa del Congrés, i creiem que aquesta possibilitat prefigura altres possibilitats de futur".

Des d'ERC, Gabriel Rufián ha retret a En Comú Podem que no se'ls hagi convocat a una reunió formal per negociar la candidatura a la presidència del Congrés, i, se'ls hagi apel·lat via Twitter. Però no ha descartat acabar-hi votant a favor.

El diputat electe d'ERC ha destacat: "Ens agradaria saber exactament quins són els detalls de la  negociació i el que ens agradaria molt, i és de sentit comú, és que no ens interpel·lin per Twitter. Que ens truquin, que ens informin, quedar i parlar. Suposo que ho han fet amb el PSOE i la pregunta és per què no ho han fet amb nosaltres."

De moment, En Comú Podem encara no ha rebut cap suport definitiu, ni del PSOE ni del Partit Demòcrata Català.

Recordem que demà es constitueix formalment el Congrés.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Xavier Domènech, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Gabriel Rufián, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de set del matí a una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio
Anar al contingut