El jutge Santiago Vidal admet contactes amb els partits sobiranistes per entrar en política després que ha quedat 3 anys apartat de la carrera

Vidal ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. En el mateix programa el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, no confirma que li hagi demanat formar part de la llista per Barcelona, però sí que admet que el jutge és una persona pròxima a la formació.

El jutge Santiago Vidal admet contactes amb els partits sobiranistes de cara a la seva incorporació a la política, després que el Consell General del Poder Judicial l'hagi apartat durant 3 anys de la carrera judicial per haver redactat un esborrany de Constitució catalana.

En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Vidal ha matisat que són les formacions les que s'han posat en contacte amb ell i ha reconegut un allunyament respecte d'Iniciativa.

Pel que fa a les formacions sobiranistes, Vidal ha dit: "La meva preferència -ho he dit sempre- és qualsevol d'elles si tenen clar el full de ruta sobiranista. Últimament em sento molt més a prop de Convergència, d'Esquerra i de la CUP que no pas d'Iniciativa. Tot i que m'agradaria que ells tornessin a sumar-se en aquest projecte."    

Sobre la possibilitat d'entrar a la llista d'Esquerra per a les municipals a Barcelona, l'alcaldable Alfred Bosch, també en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", no ha concretat si li ha ofert formar part del seu equip, però sí que ha destacat que Vidal és una persona molt pròxima a Esquerra.

Per Alfred Bosch, Santiago Vidal "és una persona íntegra, molt pròxima, que jo admiro moltíssim i amb qui hem col·laborat diverses vegades. Ell està dins la plataforma Catalunya Sí i  penso que és una persona de vàlua, i amb el que ell representa tots li hem de donar suport. Tots som Santi Vidal".

Bosch també s'ha mostrat a favor de fer una llista unitària per a les eleccions generals de partits catalans que defensin la independència de Catalunya al Congrés. Però no creu que l'actual portaveu de CiU a la cambra, Josep Antoni Duran i Lleida, hi estigui d'acord.

Sobre el diàleg amb el líder democristià per tractar d'aquest afer, Alfred Bosch ha dit: "Jo no hi tinc cap mena d'inconvenient, però ja li comentaré a en Duran, a  veure què li sembla. Ara mateix l'altra part, la grossa, la porta ell. Tenen una pila de diputats, nosaltres en tenim tres. Jo crec que seria bo preguntar-li al peix gros, el peix petit diu que cap problema, home."  

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Santi Vidal, podeu anar aquí.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Alfred Bosch, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut