"El gran dictat" s'acomiada aquest Nadal amb un programa especial

En aquest especial que s'emetrà en prime time, Òscar Dalmau revelarà el motiu real del final del concurs, després de set temporades.

"El gran dictat" i Òscar Dalmau encaren la recta final del concurs, que s'acomiadarà definitivament de la programació a finals de desembre. Coincidint amb les dates nadalenques, el popular presentador dictarà les últimes paraules del concurs en una edició de comiat molt especial que es titularà "L'últim gran dictat" i que s'emetrà en prime time.

En aquesta edició especial, hi participaran els concursants més carismàtics i estimats pels seguidors del programa en representació de les més de 2.000 persones que hi han participat i hi haurà "cameos" de personatges famosos. El presentador aprofitarà "L'últim gran dictat" per revelar el motiu real del comiat d'aquest concurs mític de TV3. Tot plegat, com sempre, des del punt de vista de l'humor i la ironia, un dels trets característics del format.

El programa també prepara més especials, de cara a les pròximes setmanes, que s'emetran en l'horari habitual. Al novembre hi haurà una sèrie d'edicions que giraran al voltant de les varietats dialectals amb concursants de la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, el País Valencià i les illes Balears. A mitjans de desembre es farà una altra tanda d'especials, aquest cop amb personatges coneguts que hi participaran per una bona causa: recaptar diners per a "La Marató" de TV3, dedicada aquest any als ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

"El gran dictat", basat en una idea original del periodista Xavier Bosch i Triacom Audiovisual, es va estrenar a l'octubre del 2009 i al llarg d'aquests anys ha tingut una audiència mitjana d'un 11% de "share" i 200.000 espectadors diaris, amb pics d'audiència que han arribat al 20,5% i 300.000 espectadors. Després de més de 1.200 programes continua sent un dels programes més ben valorats pels espectadors amb un 9,1 al panel GFK.

El format també ha tingut altres versions com "El gran gran dictat", en què els concursants eren famosos, i "El petit dictat", amb nens d'entre 11 i 14 anys. El programa, que va ser finalista en els XVII premis Zapping i va rebre el Premi Nacional de Comunicació 2013, ha entregat el pot 11 vegades amb xifres que han arribat a superar els 98.000 euros.

http://www.elgrandictat.cat

http://www.facebook.com/elgrandictat

http://twitter.com/elgrandictat