El govern denunciarà l'actitud de l'executiu espanyol de les últimes hores davant el 9-N

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha dit a El matí de Catalunya Ràdio, que és vergonyós el menyspreu expressat per Mariano Rajoy dissabte contra la consulta alternativa, i ha qualificat la seva posició d'hostil i antidemocràtica.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha dit que és una vergonya el menyspreu que dissabte va expressar Mariano Rajoy davant la consulta alternativa. Homs ha considerat incomprensible que l'executiu espanyol presentés recurs contra el 9-N si considera que no té cap mena de valor. En aquest sentit, també ha cregut lamentable la intervenció d'ahir del ministre de Justícia, Rafael Catalá, desqualificant la consulta alternativa i fent acusacions de prevaricació. Per tot plegat, el govern ha anunciat que anirà al Constitucional. Homs s'ha expressat així: "Perquè ens han fet passar a tanta gent de Catalunya males estones, debats en aquesta emissora mateixa i en tantes d'altres sobre què passaria, que si la fiscalia, que si la policia, que si amunt, que si avall, debats que ara poden quedar clarament enrere, però és evident que això no ho podem deixar d'aquesta manera, aquesta actitud tan hostil i tan, deixi-m'ho dir així, tan antidemocràtica del govern espanyol. Això no ho podem deixar passar per alt."
 
 
Homs també ha acusat el PP d'actuar en nom de la fiscalia avançant als mitjans de comunicació la investigació que engegaria dissabte. Homs ha assegurat que això no es pot permetre. Pel conseller, "han utilitzat la separació de poders en benefici propi, del Partit Popular. Això és un escàndol. Això, evidentment, va contra els interessos de Catalunya però també del conjunt de tots els espanyols. I això s'ha de denunciar, s'ha de desemmascarar aquesta utilització tan fraudulenta de les institucions de l'Estat per interessos purament partidaris i maldestres".
 
 
Per la seva banda,  el partit de Mariano Rajoy considera un fracàs rotund el 9-N d'ahir i convida el president Mas i els partits pro consulta a acceptar-ho i abandonar les aspiracions sobiranistes i la demanda d'una consulta legal.
El PP analitza avui la consulta alternativa amb dades i comparatives amb els referèndums del Quebec i d'Escòcia i amb les últimes eleccions autonòmiques catalanes. Ho ha dit també a El matí de Catalunya Ràdio, Pedro Gómez de la Serna, portaveu del PP a la comissió constitucional del Congrés. El diputat ha assegurat: "Al Quebec va votar un 93,52 per cent de la gent. A Escòcia, el 84 per cent, i ahir a Catalunya, un 32 per cent. A les últimes eleccions autonòmiques de Catalunya van votar el 68 per cent dels catalans. Quin és el resultat de la votació d'ahir? El bloc nacionalista ha obtingut, aproximadament, el mateix que va obtenir a les últimes autonòmiques, que són 1.726.000 vots." 
 
Amb aquesta anàlisi, el partit del president espanyol creu que el govern català i els partits pro consulta no poden exigir res. De la Serna ha afegit: "Jo crec que quan es fracassa qui ha de posar una alternativa sobre la taula és el que fracassa. Quan ells tenen aquesta derrapada, aquesta deriva democràtica, són ells els que incorren   aquest fracàs. El que no té sentit és que la solució l'hi demanin al president del govern central."
 
 
 Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Francesc Homs, podeu anar aquí.
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Pedro Gómez de la Serna,  podeu anar aquí.

 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut