Joan Delort
Joan Delort.

El gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona assegura sobre el cas 4-F que no va existir mai cap informe policial que digués que l'agressió a l'agent s'hagués fet amb un test

Joan Delort, en declaracions "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, ha dit que el llavors alcalde Joan Clos es va precipitar en les seves declaracions sobre el cas.

La Guàrdia Urbana de Barcelona assegura que mai ha existit l'informe policial que apuntava que l'agressió a un guàrdia urbà s'hagués fet amb un test durant els fets del 4-F.  En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el gerent del cos de la Policia de Barcelona, Joan Delort, ha afegit  sobre les declaracions de l'alcalde en aquell moment, Joan Clos, que creu que es va precipitar.

Delort ha destacat: "Es van dir en aquell moment, de manera precipitada, coses que no tocaven. No només això, sinó que sembla que aquest comentari va generar gran embolic a nivell intern pel que acabava de dir l'alcalde, etcètera, poques hores després. Per què? Doncs m'imagino perquè, en aquell moment, coneixedors del que estava succeint van dir: 'però, escolta, què acaba de dir l'alcalde?, si això no va per aquí!'"

Sobre el possible testimoni que desmuntaria la versió policial, Delort creu que si existeix, s'hauria de presentar davant de la fiscalia, i ha reclamat a l'advocat Jaume Asens, que no és part de la causa, que faciliti la identitat del testimoni clau.

El gerent de la Guàrdia Urbana ha dit: "El senyor Jaume Asens, no entenc com en 18 mesos no ha corregut a comparèixer a la fiscalia i dir: 'miri, hi ha això. I aquesta persona sap qui ha estat, i aquest testimoni és el que acaba dient que tot allò que vostès van instruir està mal fet'. I si no és així, la que pot córrer és la fiscalia a citar-lo com a  testimoni."

Delort ha assegurat que el departament jurídic de la Guàrdia Urbana està revisant tota la informació del cas 4-F arran del documental "Ciutat morta", que dissabte es va emetre pel Canal 33.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Joan Delort,  podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut