Equip de meteorologia de TV3

"El futur de l'aigua" reflexiona sobre l'estalvi i la gestió de l'aigua, a TV3

Demà, 13 de març, a partir de les 22.50, TV3 dedica una nit especial a l'aigua, amb un programa de divulgació i entreteniment sobre la conscienciació de l'estalvi d'aigua. "El futur de l'aigua" inclou diversos reportatges en què es tracten diversos temes al voltant de la gestió d'aquest recurs

Tot seguit, a les 00.00, un segon programa amb "El futur de l'aigua. El xat", un debat en què els espectadors podran formular les seves preguntes a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #AiguaTV3, a l'equip de meteorologia de TV3.

"El futur de l'aigua", presentat per tot l'equip de meteoròlegs de TV3, format per Tomàs Molina, Gemma Puig, Francesc Mauri, Dani Ramírez, Eloi Cordomí, Enric Agud, Jofre Janué, Néstor Gómez i Alberto Alcántara, té l'objectiu de conscienciar sobre la importància d'estalviar aigua. Malgrat la percepció general que aquest any ha plogut bastant, sumada a les nevades de les últimes setmanes, la realitat és que el nivell actual de les reserves supera el 50%, però no arriba al 60%.

Aquest primer programa comptarà amb experts del sector de l'aigua i emetrà reportatges explicatius realitzats per l'equip de meteorologia de TV3. Alguns dels professionals que hi participen són Jordi Agustí, director de l'Agència Catalana de l'Aigua; Eloi Badia, vicepresident de l'Àrea de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; Míriam Planas, portaveu d'Aigua és Vida; Sara Gabarrón, del Clúster Català d'Aigües, i el biòleg i ecòleg Ramon Folch.

A "El futur de l'aigua" es parlarà sobre el clima i es donaran consells per fer durar l'aigua encara que no plogui, o que plogui poc. S'abordarà el tema de les infraestructures de l'aigua i les opcions alternatives a guardar-la en embassaments: produir aigua potable en les dessalinitzadores o reutilitzar-la a partir de les depuradores i potabilitzadores. Durant el programa, es tractaran les polítiques de l'aigua i com es gestionen tant l'aigua potable, com l'aigua per al territori i per a la natura. A més, també s'hi parlarà del futur a mitjà termini, i del canvi climàtic i què fer per adaptar-nos-hi.

A continuació, començarà en directe "El futur de l'aigua. El xat". En aquest segon programa els espectadors prendran la paraula per exposar les seves preguntes sobre la meteorologia i l'aigua perquè l'equip de meteoròlegs de TV3 les pugui respondre. Ho podran fer a través de Twitter i Facebook, a través del hashtag #AiguaTV3. A més, els usuaris també podran enviar, amb aquesta etiqueta, vídeos, fotos, consells per a l'estalvi d'aigua, o imatges que mostren la sequera quotidiana.

#AiguaTV3

tv3.cat

Anar al contingut