"El Foraster" torna a TV3 i s'endinsa a la Mina

Demà, a partir de les 22.45, després de l'"APM?", la pick-up d'"El foraster" es tornarà a posar en ruta per a una nova temporada, la sisena. Amb més de 30.000 quilòmetres a les espatlles i 60 pobles en el record, Quim Masferrer s'endinsarà en una de les zones amb més caràcter i personalitat de Sant Adrià de Besòs: la Mina.

Un primer itinerari que no deixarà indiferent en Quim Masferrer, que començarà sentint-se més foraster que mai i acabarà sentint-se un més del barri.

Un barri desconegut, marginal, misteriós, ple de tòpics, però també ple de vida, somnis i esperances com les de qualsevol altre barri o població de Catalunya. Un lloc on un es pot identificar amb els seus habitants més del que es creu.

Allà coneixerà un seguit de personatges que el conduiran en el seu periple homèric, i que duran en Quim a la convicció que tots som més semblants del que realment pensem: el Tío Lele, un dels patriarques més carismàtics del barri, que li donarà uns quants consells de supervivència. I també la Loli i la Maria, unes gitanes d'allò més simpàtiques, que no només li explicaran per què la vida és més senzilla del que sembla, sinó que li prepararan una de les seves especialitats culinàries, l'arròs amb mongetes.

En aquest recorregut per un barri tan singular com fascinant, Masferrer es retrobarà amb el campió olímpic Gervasio Deferr, que va decidir retirar-se de l'esport professional i establir-se a la Mina. Coneixerà també El Jamonero, l'home que més en sap d'ocells de Catalunya, i l'Antònia i l'Angelita, de Vic i Màlaga, respectivament, que es van conèixer de ben petites a les barraques del Camp de la Bota i segueixen la seva amistat seixanta anys després.

Després de visitar la Mina, el concepte d'aquest mític barri ja mai més serà el mateix d'abans.

I després,  El Foraster passarà la nit més màgica de l'any, la nit de Reis, en un dels pobles amb més encant de Catalunya, Rupit.

Quim Masferrer es tornarà a sentir com un nen mentre espera l'hora de la cavalcada al costat dels més petits del poble, amb qui obrirà regals i compartirà il·lusions. L'emoció o la sorpresa tenyiran les històries d'uns veïns que, l'endemà de Reis, van tots a l'una per representar el pessebre vivent. Però el Foraster descobrirà que l'alcalde i l'agutzil del poble se les tenen per veure qui fa què, i no se n'estarà de ficar-hi cullerada. Seran 48 hores plenes de la intensitat d'uns dies màgics, durant els quals el Foraster, a més a més, descobrirà el mètode "Ratafia" per vendre souvenirs als turistes, i s'emocionarà amb en Miquel, un home que, tot i perdre la seva dona, se segueix comunicant amb ella a través de la poesia.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

Anar al contingut