"El foraster", pròxima parada: Masdenverge

Demà, a partir de les 22.35, després d'"APM?", "El foraster" continua la ruta a la recerca dels poblets més petits de Catalunya. Quim Masferrer puja a la seva "pick-up" per anar a Masdenverge, on passarà les 48 hores més fantàstiques d'aquesta temporada.

A Masdenverge –998 habitants, comarca del Montsià– tot té una màgia i una força especials. Només cal veure les grans històries que Quim Masferrer trobarà en aquest petit poble de les Terres de l'Ebre, entre el Parc Natural del Ports i el Delta. El Foraster es quedarà bocabadat amb el grup de música més original de la zona, els "Llomillo"; viatjarà per l'espai gràcies als coets d'en Miquel i coneixerà la dona que, probablement, remuga més de tot Catalunya: la Carmensita. Atenció al seu lema: "La rabieta va que peta".

I després, "El foraster" visita Viladrau, a la comarca d'Osona. Dos pobles en un: el Viladrau de dilluns a divendres, habitat pels veïns de tota la vida, i el Viladrau dels caps de setmana, quan venen els de Barcelona.

Durant dècades, Viladrau ha acollit famílies adinerades que venien de la ciutat per respirar els aires del Montseny. Unes famílies que s'hi van fer cases senyorials. I quines cases! "El foraster" en visitarà una: històrica, colossal, remodelada per Puig i Cadafalch. Una casa on es decideix el futur de Catalunya.

Viladrau és terra d'estiuejants, però també de castanyers, bandolers, bruixes i poetes. Poetes que s'inspiren mentre tallen carn; llenyataires que abracen castanyers;

bruixes que llancen escombres fins a 15 metres i algun bandoler que encara ha de passar comptes amb la justícia. I tot això presidit per les muntanyes del Matagalls i de Sant Marçal, les muntanyes estimades dels viladrauencs. "El foraster" s'endinsarà en els boscos amb l'home de les neus, un naturista hippy, venerable, un home que li farà sentir el aires del Montseny a la pell. Ara, entrat el segle XXI, les baralles entre els nois del poble i els "pijos" de la ciutat s'han acabat, però l'aire saludable de Viladrau continua. Tant, que fins i tot s'envasa. Sisplau, aire de Viladrau.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3