"El foraster" arriba a Pacs del Penedès

Demà, dimecres, a partir de les 22.40, després de l'"APM?", "El foraster" continua la ruta a la recerca dels poblets més petits de Catalunya. En aquesta ocasió, Quim Masferrer marxa de verema a Pacs del Penedès, i també es podrà recuperar la seva estada al monestir de Sant Daniel, a Girona, on fa companyia a sis monges peculiars.

A Pacs del Penedès, un poble situat al cor de la comarca de l'Alt Penedès, en Quim viurà en primera persona l'inici de la verema del 2018. Això el portarà a trepitjar vinya, molta vinya..., i raïm. Al programa es podrà veure com és la collita a mà i a màquina, de dia i de nit. Entre vinyes, hi trobarà en Jose, un temporer de Còrdova convençut que el Penedès és Hollywood. Coneixerà en Vicenç, un pagès a qui li agrada fer de tot, i la seva cap, la Marta, una enòloga que acabarà fent pencar de valent fins i tot en Quim. I, quan en Quim torni al poble per descansar de la verema, es trobarà les dones més descarades de Pacs: les Quimetes. Tot plegat, en un poble de poc més de 900 habitants a tocar de Vilafranca del Penedès i rodejat pels quatre costats de vinyes i cellers. 48 hores amb gent molt especial que acabaran amb un final made in Hollywood.

I després, recupera el pas de Quim Masferrer pel monestir de Sant Daniel, a Girona.

En aquest programa, en Quim es retira. Però no, no és un retir definitiu; només és un retir espiritual. Concretament, al monestir de Sant Daniel (Girona), on viuen sis monges benedictines. Sis monges ben peculiars, tot bondat i tendresa.

En Quim hi conviurà durant 48 hores, acompanyant-les en els seus quefers diaris i religiosos.

Entre pedres mil·lenàries i jardins acabats de florir, coneixerà la germana Maria Àngels, la més bellugueta i a qui no troben mai; la germana Mercè, l'encarregada de l'economia domèstica, però també la més bromista, i la mateixa mare priora, que, entre rialles, es considera la més seriosa de totes. Elles, si més no, són com una família, amb moments d'esgratinyar-se i d'altres d'amanyagar-se.

Un programa en què es podrà aprendre el significat de paraules com "silenci", "reflexió", "introspecció" i "pau interior", però, sobretot, com diu la germana Nativitat, la més gran de les monges benedictines, que cadascú és com és i comet els seus errors. Una fórmula ben senzilla per entendre'ns els uns als altres. 

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

Anar al contingut