"El foraster" arriba a Horta de Sant Joan

Demà, a partir de les 22.35, després de l'"APM?", Quim Masferrer, "El foraster", continua la ruta per trobar els poblets més petits de Catalunya. Quim Masferrer coneixerà Horta de Sant Joan enmig de xàfecs, tempestes i trombes d'aigua que el deixaran ben remullat. Sort que, com sempre, hi farà bons amics.

Aquesta setmana, es podrà veure el Foraster més passat per aigua de tots. Quim Masferrer coneixerà Horta de Sant Joan –comarca de la Terra Alta, 993 habitants- entre xàfecs, tempestes i una tromba d'aigua que deixarà la "pick-up" embarrancada als boscos d'Horta, a tocar del Parc Natural dels Ports. A veure si el foraster se'n surt sol o necessita l'ajuda dels hortolans que hi ha conegut. Tots ells, però, són personatges que el Foraster no oblidarà mai. Com l'Aila, que es dedica a fer rituals sioux per demanar que s'acabi l'època de sequera a Horta; o la Piti, una dona que inunda el poble de pregons; o l'Eduardo –atenció amb l'Eduardo-, un antic músic de l'Orquestra Esmeralda que va perdre la il·lusió per tocar el saxo. 30 anys després, el Foraster intentarà que la recuperi. Perquè a Horta, després de la pluja, tot rebrota.

I després, "El foraster" arriba a Castellar de n'Hug, a la comarca del Berguedà, just quan el poble celebra el dia més important de l'any: el dia del concurs internacional de gossos d'atura.

És el darrer diumenge d'agost, quan s'acaba l'estiu, i durant unes quantes hores el poble s'omple de turistes, de pastors, d'ovelles i, evidentment, de gossos. És un dia únic. Com el poble. Perquè aquí, el Foraster descobrirà que els 98 veïns que hi ha tenen moltes coses en comú, a banda dels gossos. Tots són del Barça -bé, tots menys 10- i gairebé tots comparteixen els mateixos cognoms. Tots són família.

Tothom coneix Castellar de n'Hug, perquè és on neix el riu Llobregat, però també és el poble on les pastores i el campaner poden desfilar en una passarel·la, i on els forners fan croissants gegants de tres quilos.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3