Una reflexió sobre com viure la vida que tens

El film "Projecte Llàtzer", amb la participació de TV3, arriba als cinemes

La nova pel·lícula de Mateo Gil, "Projecte Llàtzer", s'estrenarà demà a les sales de cinema. El llargmetratge, amb la participació de TV3, toca el tema de la crionització i l'acceptació de la mort.

El drama de ciència-ficció que firma el director Mateo Gil aporta tocs de terror que tenen una certa connexió temàtica amb "Frankenstein", de Mary Shelley, o "Herber West: Reanimator", d' H. P. Lovecraft. Com explica Gil, "volia crear un espai similar al purgatori, on un reviu i avalua la seva vida per decidir quina ha estat l'experiència més valuosa". Pel director, el missatge és clar: "viu al més intensament possible la vida que tens, amb totes les limitacions del present, i deixa de projectar l'energia en el futur, d'apostar-ho tot en aquesta projecció, perquè aquest futur podria no arribar mai o arribar distorsionat". En el film es parla de la vida i del fet mateix d'estar viu, i es planteja fins a quin punt s'està preparat per al deteriorament i la vellesa.

El film també té una part central basada en l'amor, la més important. La trama romàntica recorre tot el passat del protagonista i torna amb força en el present, per convertir-se en el principal vehicle de les reflexions i l'evolució del protagonista.

Projecte Llátzer
Projecte Llátzer", un moment del rodatge

Sinopsi
Marc Jarvis és un jove amb èxit i ambició i amb molts projectes de futur que pateix un xoc terrible quan li diagnostiquen un càncer letal, amb un pronòstic de menys d'un any de vida. Incapaç d'acceptar la mort, en Marc decideix crionitzar el seu cos. El gran amor de la seva vida, la Naomi, tot i que no està d'acord amb la decisió, es converteix en el seu principal suport.

El 2083, 70 anys després, ens trobem a les instal·lacions de la Prodigy Health Corporation, on en Marc es convertirà en el primer cos ressuscitat de la història de la humanitat. Però aquesta tornada a la vida no s'esdevé dins l'idealisme que va somiar en Marc abans de morir.

És una producció d'Arcadia Motion Pictures en coproducció amb Achaman Films AIE i Noodles Production, amb la participació deTV3, Canal+, TVE i Scope i el suport d'Eurimages.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:
Direcció i guió: Mateo Gil
Producció: Ibon Cormenzana, Ignasi Estapé i Jérôme Vidal
Intèrprets: Tom Hughes, Charlotte Le Bon, Oona Chaplin i Barry Ward, entre d'altres
Direcció de fotografia: Pau Esteve
Música: Lucas Vidal

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut