"El festí de Babette" i "Mapa dels sons de Tòquio", el diumenge cinèfil del 33

Diumenge, a partir de les 22.00, el 33 continua amb els seus diumenges cinèfils. Aquesta setmana, primer, la sessió de "Cinema VOS", amb "El festí de Babette", tota una obra mestra i un gaudi per als sentits. Després, a "Sala 33", la coproducció de TV3 "Mapa dels sons de Tòquio", una història d'amor amb tocs de thriller situada a la capital nipona.

Segle XIX. En una petita localitat danesa, de tarannà molt purità, dues germanes solteres recorden amb nostàlgia la seva llunyana joventut i la rígida educació que van rebre, que les va obligar a renunciar a la seva felicitat. L'aparició al poble de la Babette, una dona que ve de París, canviarà la vida de les germanes.

Amb direcció i guió de Gabriel Axel, basat en un conte d'Isak Dinesen, "El festí de Babette " es va endur l'Oscar  a la millor pel·lícula de parla no anglesa l'any 1988, així com el premi especial del jurat en el festival de Canes i el BAFTA a la millor pel·lícula estrangera. L'espectador del 33 podrà gaudir de tota una obra mestra en versió original subtitulada.

Després, la sessió doble de cinema seguirà amb la coproducció de TV3 dirigida per Isabel Coixet "Mapa dels sons de Tòquio". Situat a la capital nipona, el film narra una història d'amor amb tocs de thriller, i mostra una ciutat que, segons la cineasta, no és la típica que solen ensenyar els circuits turístics. L'argument agafa forma quan un importador de vins catalans s'enamora d'una dona amb doble vida amb una activitat criminal al darrere que ell desconeix. Els protagonistes són l'actor Sergi López i l'actriu japonesa Rinko Kikuchi. 

La Ryu és una noia solitària d'aspecte fràgil que contrasta amb la doble vida que porta: de nit treballa en una llotja de peix a Tòquio i, esporàdicament, rep encàrrecs com a assassina a sou. El senyor Naga és un poderós empresari que plora la mort de la seva filla Midori, que es va suïcidar, i culpa del suïcidi el David, un home d'origen espanyol que té un negoci de vins a Tòquio. L'Ishida, un empleat del senyor Nagara que estimava la Midori en silenci, contracta la Ryu perquè assassini el David... Un enginyer de so obsessionat amb els sons de la ciutat japonesa i fascinat per la Ryu és el mut testimoni d'aquesta història d'amor que s'endinsa en les ombres de l'ànima humana allà on solament el silenci és eloqüent.

tv3.cat/sala33

twitter.com/Sala33cinema

Anar al contingut