El documental "Joana Biarnés, una entre tots", coproduït per TV3, al Festival Gollut

El certamen se celebrarà a Ribes de Freser durant els dos pròxims caps de setmana de juny al Cinema de Catalunya de Ribes de Freser, on els participants competiran per guardons que premien la creativitat i el valor de les obres. La producció d'Òscar Moreno i Jordi Rovira es projectarà el dia 24 de juny
"Joana Biarnés, una entre tots", d'Òscar Moreno i Jordi Rovira

"Joana Biarnés, una entre tots", d'Òscar Moreno i Jordi Rovira

El documental "Joana Biarnés, una entre tots" participa en la tercera edició del Festival Gollut que se celebrarà al Cinema de Catalunya, a Ribes de Freser, els dies 18, 19, 24, 25 i 26 de juny. Aquest any s'hi han presentat un total de 120 obres, de les quals se n'han seleccionat 28 per competir en quatre seccions: documental, curt documental, curt de ficció i reportatge de fotoperiodisme.

"Joana Biarnés, una entre tots" és un treball dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira coproduït per TV3 i que va ser estrenat al programa "Sense ficció" de TV3. En la secció documental del Festival Gollut es podrà veure, el divendres 24 de juny a les 12.20, aquest retrat íntim d'una dona, un temps i un espai, que constitueixen la recuperació d'un personatge fonamental de la cultura espanyola del segle XX.

Aquest certamen és un reconeixement als golluts, una comunitat de persones que vivien a la Vall de Ribes i que va ser discriminada per mesurar menys de metre vint. Els Premis Golluts, atorgats pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, tenen aquest nom per reconèixer la injustícia i la vulneració dels drets socials que va patir aquesta comunitat, així com servir d'exemple de la vulneració dels drets humans a tot el món.

Al festival s'atorguen guardons que premiïn la creativitat i els valors que es transmetin a les obres, per tant, no hi ha dotació econòmica per als guanyadors, perquè la consciència social no té preu, és un valor per si mateix.

El 4 de novembre del 2015, "Joana Biarnés, una entre tots" va inaugurar la desena edició del Memorimage. Festival Internacional de Cinema de Reus, on va rebre els següents guardons: Ciutat de Reus a la millor pel·lícula de la secció oficial; Premi Cinema-Rescat al millor treball documental i recerca; premi del públic a la millor pel·lícula de la secció oficial, i Premi MemoriJove a la millor pel·lícula de la secció MemoriJove, atorgat pel públic adolescent assistent al festival.

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Òscar Moreno i Jordi Rovira
Realització: Xavier Baig
Idea original: Jordi Rovira
Producció: Xavier Baig, Òscar Moreno
Producció executiva: Helena Gómez
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció executiva TVE: Andrés Luque
Producció TVC: Joan Pavon
Muntatge: Xavier Baig
Imatge i so: REC
Disseny de so: Estudi REC
Editor musical: Xavier Baig
Documentació: Òscar Moreno i Jordi Rovira
Retoc fotogràfic: Òscar Moreno
Una producció de REC videoproduccions amb la coproducció de TV3 i Televisión Española.

tv3.cat/coproduccions