El documental "Joana Biarnés, una entre tots", coproduït per TV3, al Festival Gollut

El certamen se celebrarà a Ribes de Freser durant els dos pròxims caps de setmana de juny al Cinema de Catalunya de Ribes de Freser, on els participants competiran per guardons que premien la creativitat i el valor de les obres. La producció d'Òscar Moreno i Jordi Rovira es projectarà el dia 24 de juny

El documental "Joana Biarnés, una entre tots" participa en la tercera edició del Festival Gollut que se celebrarà al Cinema de Catalunya, a Ribes de Freser, els dies 18, 19, 24, 25 i 26 de juny. Aquest any s'hi han presentat un total de 120 obres, de les quals se n'han seleccionat 28 per competir en quatre seccions: documental, curt documental, curt de ficció i reportatge de fotoperiodisme.

"Joana Biarnés, una entre tots" és un treball dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira coproduït per TV3 i que va ser estrenat al programa "Sense ficció" de TV3. En la secció documental del Festival Gollut es podrà veure, el divendres 24 de juny a les 12.20, aquest retrat íntim d'una dona, un temps i un espai, que constitueixen la recuperació d'un personatge fonamental de la cultura espanyola del segle XX.

Aquest certamen és un reconeixement als golluts, una comunitat de persones que vivien a la Vall de Ribes i que va ser discriminada per mesurar menys de metre vint. Els Premis Golluts, atorgats pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, tenen aquest nom per reconèixer la injustícia i la vulneració dels drets socials que va patir aquesta comunitat, així com servir d'exemple de la vulneració dels drets humans a tot el món.

Al festival s'atorguen guardons que premiïn la creativitat i els valors que es transmetin a les obres, per tant, no hi ha dotació econòmica per als guanyadors, perquè la consciència social no té preu, és un valor per si mateix.

El 4 de novembre del 2015, "Joana Biarnés, una entre tots" va inaugurar la desena edició del Memorimage. Festival Internacional de Cinema de Reus, on va rebre els següents guardons: Ciutat de Reus a la millor pel·lícula de la secció oficial; Premi Cinema-Rescat al millor treball documental i recerca; premi del públic a la millor pel·lícula de la secció oficial, i Premi MemoriJove a la millor pel·lícula de la secció MemoriJove, atorgat pel públic adolescent assistent al festival.

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Òscar Moreno i Jordi Rovira
Realització: Xavier Baig
Idea original: Jordi Rovira
Producció: Xavier Baig, Òscar Moreno
Producció executiva: Helena Gómez
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció executiva TVE: Andrés Luque
Producció TVC: Joan Pavon
Muntatge: Xavier Baig
Imatge i so: REC
Disseny de so: Estudi REC
Editor musical: Xavier Baig
Documentació: Òscar Moreno i Jordi Rovira
Retoc fotogràfic: Òscar Moreno
Una producció de REC videoproduccions amb la coproducció de TV3 i Televisión Española.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut